Mhрocaя hctoрhяVcemhрнaя, mhрocaя hctoрhяMhрocaя, ccemhрнaя hctoрhяVcemhрнaя hctoрhяMhрocaя, ccemhрнaя hctoрhяVcemhрнaя, mhрocaя hctoрhяMhрocaя hctoрhя

Sm111111

Amerikaanse revolutie

De succesrijke opstand 13 Britse nederzettingen op Amerikaanse landen werden uiterst belangrijk historisch evenement, Groot-Brittannie met de tijdperk opravilas van de aderlating van de eigenaarschap, en met betrekking tot ander kant Atlantiki scheen nieuwe toestand is een de Verenigde staten van amerika.

Na de overwinning in Semiletnei oorlog 1756-63 gg. Groot-Brittannie obrela bewind op Severoamerikanskom continent. Nu naar haar behoorde niet enkel 13 nederzettingen langs de kust Atlantiki (er toe Georgia op het zuiden) maar ook otvoevannye op frantsuzov land op de noord - het deel van moderne Canada. Het is toch, eerstdaags Groot-Brittannie was in de vooruitzicht nieuw testen - tegen zijn plank rebelleerde de inwoners van de nederzettingen.

Ameрhkaнckaя рecoлюchяTegen het eind XVIII in. Op de territorium 13 Amerikaanse nederzettingen verbleven alles behalve 3 mln. Persoon, in het algemeen vykhodtsy van Groot-Brittannie. Inzonderheid kleine floreerden volksplantingen. De ruimste stad was Philadelphia met bevolking in 40 1000 persoon, in tweede met betrekking tot taxeren stad New York werd 25 1000 van inwoners gevormd. Severnaya zemlya werden kuptsami beheerst, door vissers en jagers, op de vruchtbaar ugodiakh zuiden bogateli plantatory, maar de belangrijkste menigte van bevolking componeerde farmers vergastend eigen landen en vertrouwd slechts op de machten, - namelijk door hem was suzhdeno om cruciale rol in aanstaande revolutie te spelen en om het steunpunt van Amerikaanse natie te steken.


Verkondigde vereisten

De inwoners van Amerika werden wenden hereto die naar hun woord prislushivaiutsya, hoewel tussen facultatieve orgelen kolonistov en velmozhami van Londen dikwijls schenen van de wrijving. Britse regering zetelde ook vandaan buiten en kon niet Real waarderen behoeftes oversea poselentsev - ja en wil niet. IN Engeland (net zo in andere landen van Europa) vermeend die oversea landen bestaan leix voor de zegening metropolii, hen osnovavshei en hen patronerend, en, baseerden zich dit, bracht van actieve opsluiting op de commerciele operaties van de nederzettingen toe.

Het is begrijpelijk die in erop houdende bogateishimi hulpbronnen naar Amerika met zijn rastushchim ondernemende bevolking zo meer te gaan verder konden niet, en overwinning in Semiletnei oorlog versnelde de crisis benadering. De athirst beheersend van nieuwe landen kolonistam niet met betrekking tot geest wil het was noodzakelijk van accepteerde tegen het eind oorlog beslissend van regering omstreeks de creatie indeiskoi reservatie, door gelimiteerde demarcatie lijn welk poselentsam naar het kruis werd verboden. Zodanig decreten van regering, niettegenstaande blagie doelen, waren impracticable. Meer dan die, de verwijderend van het gevaar op het deel van frantsuzov bedoeld die kolonistam als vroeg als geen behoefte was worden achter de bajonetten van Britse soldaten verbergd. Deze stemmingen werden schijnbaar daar juist in dat tijdvak, wanneer Britse autoriteiten beneden het gewicht van militaire schulden geweest naar enchance koloniaal zal zich buigen.


Niet populaire belasting

Groot-Brittannie begon met wat volksvertegenwoordiging in 1765 g. Geintroduceerd van twee wet: Omstreeks de cantonment van de troepen en omstreeks armorial samenstelling. En als eerst (vergen beste inhoud Brits militair) is ongedeeld vond aardig niet kolonistam, dan seconde, vvedshii aanvullende voldoening voor de laatste compositie van elk documenten en voor elk geprinte materielen, met de kranten, betrokken alle strata van de samenleving en mensen leidde in de woede. Getild hoofd radicale bonden, vrode "Synov vrijdom'men. Die hier die er gloorden muiterijen, Amerikaanse salesmen antwoordden door de staking op de staking en keurden zakupat Britse goederen af. Kolonistov splotil nieuwe slagzin: "Niet naar dues zonder de agentuur" (in Britse volksvertegenwoordiging). IN Groot-Brittannie als vroeg als in dat porie werden machten, podderzhavshie kolonistov, in 1766 g gevonden. Tegenstrijdigheid bedroeg mogendheid en repeal wet omstreeks armorial samenstelling, maar in speciale Deklaratsionnom wet geindiceerd die achter de volksvertegenwoordiging en henceforward verblijf nezyblemoe juist om wetten voor de nederzettingen te accepteren.

Respite ontpopte zich nedolgoi. In 1767 g. Nieuwe financieren minister Groot-Brittannie oblozhil door de heffingen nauwelijks alle koloniaale import. IN Amerika opnieuw werden van de gejaagdheid getild, hun vuur-plaats was Boston, de hoofdstad van Massachusetts. Hier in de lentemaand 1770 g. Engelse soldaten drognuli voor razyarennoi menigte en geopend vuur meerdere persoon gedood. Herenvest om bloedvergieten in De boston verwikte zowel leden, als zij duurden popyatnuiu voort. Alle heffingen werden geannuleerd, behalve de belasting op de thee, chemu poselentsy niet stalen protivitsya, en ongedeeld van wettelijke vvoza thee toegespeeld het contrabande.

Heпoпулярный нaлogHet is begeleidend, van de wrijving tussen Britse kroon en nederzettingen ophielden niet, en volgend openbarsten kwamen 3 jaar na voor, wanneer autoriteiten beslisten bij te staan ervaren moeilijkheden 'Ost-'Иndskoi bedrijf" en duurde het een aantal van de crisis afmetingen, incluis belasting op de thee voort. Kolonisty vsyacheski protivilis en geen schip geven met de thee lading om anker in de havensteden te gooien. In de december 1773 g., Wanneer de bestuurder van De boston nog besliste om een boot te ontladen, meerdere gorozhan, pereodevshis indeitsami stam mogavkov, drong op het schip en sbrosili balen met de thee in waterhoudend binnen.

Britantsy onmiddellijk pokarali kolonistov voor demarsh, kwam in de geschiedenis hoe "bostonskoe chaepitie" binnen: Zij afgeslotene poort totdat, poosje plaatselijke inwoners zullen niet absolveren voor handelsartikel deformeerden, maar die op zodanig voorwaardes gingen niet. Als wezen wegens, de schrifteli bevelen van de plaatselijke orgelen van de mogendheid werden begrensd, en de bestuurder van Massachusetts werd ingestellen Engelse generaal Geij heling handleiding om smutu op te houden.


De atonement uur

koрoль geoрg IIINastal het uur van cruciale strijd. In de mogendheid in Groot-Brittannie lang, met 1770 met betrekking tot 1782 gg., Prebyval het kabinet van de lord Norta, van maar eigenlijk beslissing accepteerde koning Georg III, wiens upryamstvo en nedalnovidnost verwoestend werden het land politiek overdacht. In ditmaal amerikanen, hoe op de Griek calends in het verleden, staal zijn gereed voor vastberadene handelingen en affirmed hun plan in de september 1774 g. Op Filadelfiiskom congres, sobravshem gedelegeerden van 12 van 13 nederzettingen. In De april 1775 g. Generaal Geij gaf geheim orde naar de troepen om beneden de inhechtenisneming van twee radicale werkers te nemen en om de opslag van de wapen gesituerd in onder De overeenstemming te vernietigen. Kolonisty bijtijds leerde omstreeks deze plannen aan en gezonden verkhovykh om back-yard inwoners omstreeks priblizhaiushchikhsya onderdelen te waarschuwen.


Eerst schoten

Herenvest omstreeks de toevalligheid ontvangen, predvoditeli povstantsev werden verhullen, maar in Lexington, waarin troepen verlangden rasformirovat opolchenie, razdalis schoten, vernikkelde acht amerikanen.

Troepen liepen Overeenstemming binnen en volbrachten opdracht Geija, maar onderweg back alsmaar slaan beneden pritselnyi vuur kolonistov applicating de tactiek van partizanskoi oorlog. Regeringse onderdelen verspeelden tot toe 300 persoon ubitymi en met betrekking tot gevend in De boston ontpopte zich in de beleg.


De oorlog beginneling

In de mei 1775 g. Op II Continentaal congres werden echt revolutionaire beslissingen, incluis de proclamatie van onafhankelijke regering geadministreerd. Van opolchentsev Boston en prilegaiushchikh territoria werd regelmatig leger, zijn gekoppene fatsoenlijke landeigenaar van Virjinii Jorj Washington gemaakt. Begonnen slag welk amerikanen riepen Revolutionair, en britantsy - door De oorlog van Amerika voor de onafhankelijkheid.

Amerikanen pleegden succesrijk reid in de mei 1775 g., Bevangen buiten laaghartig twee forta op Canadees boorden en de menigte van artilleriiskikh boordgeschut. Toen hen mislukking beseften: De respectievelijk niet winterachtige beleg bewerkstelligen van Quebec gestoken beeindigen te hoopt op snelle overwinning. Voor alle oorlog Canada bleef Brits en diende foothold voor hun militaire operaties. Op gelijke tijdperk englishmen bolstered verhogen Boston en, wanneer povstantsy begon om hoogtepunten op de benaderingen naar de stad te bezetten, beneden het bevel van generaal Khou draaide zich in kontrataku. Zij de voornamelijk verkeerde tactiek kozen van de vooruitgang omhoog met betrekking tot helling uit, en slaan beneden shkvalnyi het vuur van beschermers. De posities van amerikanen nog waren smyaty, maar overwinning in Kassiers-khill kosten Khou halveert het meer dan bimillenary leger en vselil in kolonistov vertrouwelijkheid in wat englishmen het is mogelijk razgromit.

Niet dozhidayas, poosje povstantsy podtyanut naar de stad veroverd in fortakh vuurmonden, englishmen onbeheerde Boston in de lentemaand 1776 g. Hun poging tot slot pacific overeenkomst evenmin naar chemu leidde niet. IN Amerika kreplo algemene begeerte helemaal porvat met metropoliei, en uitgeschreven rodivshimsya in Engeland radikalom Tomom Peinom pamflet "Gezond verstand" enchanced de motie van de aanhang van de onafhankelijkheid.


Onafhankelijkheid USA

Het is uiteindelijk, in de juli 1776 g. Continentaal congres balloted voor de afdeling en De verklaring accepteerde van de onafhankelijkheid bedenker welk was Tomas Jefferson stad IN De verklaring werd tirannie Georga III verworpen en gelijk verkondigde de hebben van alle mensen op "het leven, disengagement en opzuiging gelukkig weg. 13 voormalige nederzettingen van stalen om door de Verenigde staten van amerika te heten.

Na slecht proberen, zavladev g. Charlstonom (Zuiden carolina), britantsy perebrosili de machten op de noord, van en c Juli 1776 g. Khou oderzhal het een aantal van de overwinningen New York genomen en meerdere merkbare stakingen veroorzaken met betrekking tot de troepen van Washington welk wil het was noodzakelijk om omlaag voor r te steunen. Delaware. Washington geen bijzondere talent bezat van kapitein, en het mensen konden niet worden met regelmatige Engelse machten vergeleken, maar deze sterke persoon nooit sdavalsya, hereto, op voevavshikh op de vreemde territorium van de englishmen van stalen om problematiek met pripasami en aanvulling te schijnen.

Washington groef de strijd animo van de machten op, opnieuw door r doorberekend. Delaware en zastav buiten de basis alles behalve tysyachnyi de bezetting van de vijand rozhdestvenskoi op de avond 1776 g. Het is begeleidend, op volgend jaar succes opnieuw was op het kant van generaal Khou, zakhvativshego Philadelphia. Het leger van Washington groot poredela die koud in de winter van.

Englishmen podvelo voorbij de verwachting slecht planning. Poosje lichaam Khou voer Philadelphia uit, andere generaal, Jon Bergoin hinkelend worden hem noordwaarts van New York, povel de voisko van Canada terzijde g verbonden aan. Albany met betrekking tot brak land slaand ambuscades povstantsev. Op een evenwicht englishmen slaan de omstreken van de superieur dwingt van tegenstander en gehuld wapen beneden Saratogoi. Enthousiast door de successen povstantsev frantsuzy kwam in de oorlog op De amerika kant binnen. Naar eerlang hun voorbeeld tvloeide ispantsy en gollandtsy voor. Britantsam, utrativshim bewind op de zee, wil het was noodzakelijke om meerdere voorkanten door te vechten. Georg III als vroeg als is klaar was om cesses voort te duren, naar maar amerikanen van node was maar onafhankelijkheid.


Nieuwe strategie

Hoe er evenmin was, Groot-Brittannie oorlog continueerde. Zijn troepen gingen van Philadelphia af, maar hielden New York achter, op de noord voorkant waren gevecht strijd met regelbaar succes. In 1778 g. Englishmen toespeelde nieuwe strategie doel de verovering van het zuiden landen met hun beplantingen van de tabak, van de rijst en anil ingestellen.

Op eerst porien alles ging op welke wijze het is onmogelijk better: Englishmen bezet Georgia, razgromili folterde om Savannah American te nemen en Fransen scheidt, omcirkelden en veroorzaakten om de ruime formatie van de vijand beneden Charlstonom op te geven en nagolovu brak generaal Geitsa - overwinnaar Saratogi - beneden Camden. Dan Britse komanduiushchii lord Cornwallis eiland besliste om Noord carolina - te veroveren en pleegde groot met de voorland dwaling.

Amerikanen beneden komandovaniem Nata-niela Grina steunde omlaag, geassocieerd izmatyvaya tegenstander. Englishmen opnieuw verplaatsten zich landen Virjinii, hun hoofdkwartier ukrylsya in Iorktaune, aan land van Chesapixkogo afgrond.

Amerikanen, tot toe die niet zeer agreedly spel met geallieerden, op sei tijdperken inzamelden ruimere machten om englishmen hen van de zee door Fransen rechtbanken, van en obrushili erop shkval artilleriiskogo vuur geblokkeerd. Eerlang allemaal klaar zijnen.


Parijs wereld

Englishmen capituleerde 19 Oktober 1781 g. Het is hoofdzaak, de oorlog van amerikanen voor de onafhankelijkheid eind benaderde. Britse machten bleven in New York anderse twee jaren, maar bestrijden handelingen werden tegen frantsuzov en nou voorbij De toestanden gedraagd. In de september 1783 g. Werd Parijs wereld bekennende de onafhankelijkheid van de Verenigde staten van amerika ondertekend.