Mhрocaя hctoрhяVcemhрнaя, mhрocaя hctoрhяMhрocaя, ccemhрнaя hctoрhяVcemhрнaя hctoрhяMhрocaя, ccemhрнaя hctoрhяVcemhрнaя, mhрocaя hctoрhяMhрocaя hctoрhя

Sm111111

Oeroude Babel

In de werkwijze de dvukhtysyacheletnei geschiedenis oeroude stad Babel tweemaal werd door de hoofdstad van grote imperium, dreamlike in de grandeur. En anders vavilonyanam regelde om beduidende wetenschappelijke en verstandelijke voortgang te bereiken.

Vergeleek met eerst mesopotamskimi steden in Shumere en Akkad, Babel was molod: Aanvankelijke verwijzingen omstreeks hem schrijven aan KHKHIII eeuw tot toe n toe. E. Politieke betekenis het verkreeg leix na 1900 jaar tot toe n. E., Wanneer amority, de ankylosis semitskikh stammen Shumer veroverden. Voor het paar jaar, Babel draaide zich in de hoofdstad gering, maar alsmaar rastushchego Amoritskogo tsarstva welk in de plank tsarya Khammurapi (1792-50 tot toe n. E.) Werd imperium, vobravshei in ons eigen alle South Mesopotamia, alsmede het deel van Assyrie op de noord

Dрecнhй VachлoнOmstreeks ingewikkeld maatschappelijk apparaat en de rijkdom van de materiele cultuur van De babel archief beleven op glinyanykh tablichkakh gevonden in de paleis Khammurapi in Mari. Erover spreken en de meest oeroud van weerhouden in de wereld de aartsen van de wetten verkondigde tsarem Khammurapi en nachertannye op stelakh, rasstavlennykh met betrekking tot alle imperium. Hoewel imperium Khammurapi raspalas eerstdaags na het het dood, Babel verbleef door grote stad. De rijkdom het was worden verplicht naar strategische schikking op rivier Eufraat welk toestond te controleren zuiden commerciele doorgangen Tweestromenland. Maar als vroeg als dan Babel verkreeg en bijzondere stand van het godsdienstige en onderwijze centrum van alle landstreek. Zavoevav Tweestromenland, vavilonyane en hun noord buren in Assyrie cultuur beerfden van Shumera en Akkad, accepteerden akkadskii taal mythen van shumerov en adoratie naar hun goden gehouden.

Niettemin Khammurapi veranderde godsdienstig apparaat pokrovitelya De Babel van god Marduka door het hoofdstuk shumerskogo panteona verkondigd, omdat, op welke wijze het vertoogde, zodanig wil van goden.Deze stand van De babel geconsolideerd er toe XII eeuw tot toe n. E., Wanneer in de plank kassitov, van barbaarse stammen, het politieke mogendheid accuraat oslabla.

In Navukhodonosore I (ok. 1124-03 tot toe n. E.) En het opvolgers Babel opnieuw werd de hoofdstad van eigenstandig toestand, maar naar De x eeuw tot toe n. E. Overheen De tweestromenland affirmed het bewind assiriitsy. Voor drie eeuwen door De babel van pravili Assyrian tsari en hen namestniki. Hen alsmaar daagden kochevye stammen arameev en khaldeev uit.

Dрecнhй VachлoнAssiriitsy bijstere inktkoker bejegende Babel zijnen verschuldigd ernaar positie van heilige stad, en stad in het algemeen hen handhaafde in de slag tegen de stammen. Niettemin in 689 jaar tot toe n. E. Assyrian tsar Sinakherib, niet wensen miritsya met permanente onvastheid in de landstreek toe, Babel vernietigde. En hoewel het preemnik probeerde om deze wet svyatotatstva te corrigeren, daaruit keer vavilonyane waren vooringenomen naar banding met de vijanden van Assyrie. Het is uiteindelijk, beneden predvoditelstvom khaldeiskogo tsarya Nabopalasara zij kwamen in de vereniging met midyanami, door Iraanse natie, en tegen het eind VII eeuwen tot toe n binnen. E. Vernietigde Assyrie.


Novovavilonskoe tsarstvo

Dрecнhй VachлoнZoon Nabopalasara, Navukhodonosor II (605-562 tot toe n. E.), Was een van de grotste veroveraars in gedragse beta's. Baseerde door hem tsarstvo breidde van Suetsa tot toe Iran uit. Het selecteerde op Egypt Syria en Palestina, geliquideerde drevneevreiskoe tsarstvo Iudeiu en Jeruzalem vernietigde. Zoals de voorgangers-assiriitsam, Navukhodonosor II slomil het animo van ongunstig naar hem bevolking, door de macht pereselyaya volledige stammen. De meeste geweete te ons van De bijbel "vavilonskii de gevangenschap" van joden.

In Navukhodonosore Babel zetelde in het toppunt van de beroemdheid. Door archeologists worden de voetspooren van zodanig constructies gevonden, hoe van het terras van Visyachikh tuinen en Groot khramovoi toren gevend te begon naar bijbelse volksoverlevering omstreeks De toren van de babel. Op het moment Babel was alles behalve voor sommige grotste stad in de wereld, en hen continueerden om anderse meerdere eeuwen te bewonderen. Het is tevens die zij sberegli shumerskuiu cultuur, vavilonyane pleegde het een aantal van de belangrijke ontdekkingen in het veld van de wiskunde en sterrenkunde welk werden naar grieken, en ertussendoor - naar moderne wereld overgeboekt.

Novovavilonskoe tsarstvo plotseling de aanzijn hield in 539 g op. Tot toe n. E., Wanneer stad was zavoevan persami beneden predvoditelstvom Kira Great. Is akkoord gaan naar de volksoverlevering, Kiru regelde om terzijde de wateren van De eufraat welk dan protekal door de stad te bezweren, en leger persov stad liep met betrekking tot de rivier bed binnen!

Na de drop van Babel Mesopotamia stopgezete te zijn de basis van groot tsarstv Midden-oosten. Als de hoofdstad van de provinciaal van De pers imperium Babel bleef een van zeven de mirakels van ontsteken, en Alexandr Makedonskii bedoelde naar het het halen de hoofdstad, niettemin gestorven, zo en niet tranquillity in de imperium verkregen. Het preemniki op Het midden-oosten, dinastiya Selevkidov, vozveli de hoofdstad op rivier Tijger, en met de tijdperk Babel kwam in complete afname.