Mhрocaя hctoрhяVcemhрнaя, mhрocaя hctoрhяMhрocaя, ccemhрнaя hctoрhяVcemhрнaя hctoрhяMhрocaя, ccemhрнaя hctoрhяVcemhрнaя, mhрocaя hctoрhяMhрocaя hctoрhя

Sm111111

Postup fascism

In 20 en 30 jaren van XX eeuw in Europa de politieke motie scheen van nieuw type. Wat dat tijdperk scheen die fascism, erbij Almachtig vozhdyami en strijdlustig natsionalizmom, nepobedim.

Op eerst uitzicht, door de hoeveelheid van ik wereldoorlog (1914 - 18) werd de democratie zegepralen. De imperiumen van oude Europa rukhnuli, op de wijziging door hem zenden parliamnetary republieken op. De maar zware consequenties van de oorlog, en dan en algemene crisis, in 1929 jaar op het paar jaar verlammende wereld economie, voerde op de arena helemaal andere machten uit. Een daarvan tweewaardig communisme, door eerst overwinning welk werd Oktober revolutie 1917 jaar in Rusland, en finale doelstelling - bepalend van de wereldwijde "dictatuur van de proletariaat" (van werkende stand), andere was fascism.

Totaliter de boos antikommunizme, fascism werd naar en tegen democratie gemeubileerd. Alle fashistskie toestanden waren diktaturami, controleerden, niet terpyashchei noch oppositiepartij, in het hoofdstuk welk stond, Almachtige en neustanno proslavlyaemyi leider.


De fascism forceren

Fashisty nam mogendheid en achtergehouden zijn, mobilizuya de ondersteuning van de menigtes door middel van de skilful benuttend van alle modern direct toegankelijk van organisatie en propaganda. Naar mensen vnushali dat toestand (natie) - prevyshe alle die belangrijkste waardes - deze gehoorzaamheid en samopozhertvovanie, en oorlog is een superieur testen van velichiya natie. Het is karkateristiek die in naskvoz voenizirovannom fashistskom toestand vorm voerde allemaal - niet enkel militaire en politie maar ook gewone leden van de lede en stelen naar de om haar molodezhnykh organisaties achter.


Chernorubashechniki

XeрнoруbaшehнhkhWoord "fascism" is gebruikte op welke wijze algemene term voor gelijkaardige politieke moties in verschillende landen verschillende titels. Zelve woord werd verzonnen Italiaanse vroegere-sotsialistom Benito Mussolini welk in 1919 jaar ordende van voormalig frontovikov poluvoennye druzhiny, belated nazvavshie door ons fashistskoi lede (van "fascio" - tros, banding). In de vooruitgang naar de mogendheid fascism gebruikt misnoegen italiantsev door de resultaat van de oorlog: Hoewel Italie voevala op het kant van de overwinnaaren, ze kreeg enige daaruit, daarover raschityvala. Napugannomu door de post-oorlog warboel obyvateliu fashisty in hun duister vorm, ongehinderd marshiruiushchie met betrekking tot centrale straten, macht voorkwam, bekwaam om orde terug te geven.


Wedstrijd op de vrees

Dit was het belangrijke moment van de politiek fashistov welk nooit regelde om meerderheid op vrijje verkiezingen te ontvangen, echter zij zeer aardden in de propaganda naar de nesokrushimosti en wedstrijd op de vrees voor het communisme. Mussolini voorop merkte, op welke wijze dit is maakte, tijdens de deftige "campagne op De Rome" in de mei van 1921 jaar - de menigte-toonladder demonstratie van de macht, en met betrekking tot de wezenheid van de bangmakerij, toch lenende juiste beweegreden om het door premier van koalitsionnogo regering te benoemen.

Poctупь фaшhзmaGebeten door beet alle manier van de tegenstrijdigheid, Mussolini in 1928 jaar bekendgemaakte ons II Duce (vozhdem) met onbeperkte schrifteli bevelen in odnopartiinom toestand gedeprimeerd. Vele evropeitsev op het moment imponeerde die, hoe "duche" herlaadde orde en vnushil italiantsam gevoel van de trots en tseleustremlennosti, hoewel ten dele dit was begoocheling, voznikshei als gevolg verbod op het woord disengagement. Zelfde begoocheling was De Italie afbeelding hoe van grote mogendheid gemaakte effektnymi propagandistskimi shou en verreweg neordinarnoi persoon zelve Mussolini. Op de materie Italie was blij arm land, met betrekking tot welk hereto pijnlijk klapperen in 1929 jaar Groot doldrums.

Om te roepen the nation aandacht van inner lasten, Mussolini rond de middelmaat van 30 intrudes naar Abyssinia (Ethiopie) en bezet zijn gedeprimeerd de cased tegenstand stalen van plaatselijke bevolking, dan annexeert Albanie en, tenslotte, maakt duidelijk de de meeste verwoestende tree - wordt door geallieerde natsistskoi Duitsland in II wereldoorlog.

Natsistskaya (natsional-sotsialistskaya) lede werd na de mode lede Mussolini gemaakt en was bedroeg mogendheid in De duitsland (1933) lijkend op door middel van. Van De italiaan edinomyshlennikov, niettemin, natsistov onderkende fanatichnyi rasizm. Beneden predvoditelstvom de leider (fiurera) Adolfa Gitlera The duitsland tegen het eind van 30 jaren wordt op de weg ongeremd expansii, privedshei naar II wereldoorlog en, uiteindelijk, naar razgromu fascism.


Door de vlucht van de trap - naar het eind

Maar tot toe overwinning was anders zeer ver in 30 jaren, wanneer schenen totaliter Real die XX eeuw wil, hoe voorspelde Mussolini, door het "tijdperk van fascism". Duitsland en Italie, en in Azie imperskaya Japan welk soiuznicheskie houdingen gelieerd met fashistskim kamp, zeker ging naar blueprinted doel. Met betrekking tot alle Europa scheen leden fashistskogo tolka, incluis Britse vereniging fashistov in het hoofdstuk met Osvaldom Mosli en "Axion fransez" in Frankrijk. Uiteraard rasistskie regimes bedroegen mogendheid in De portugal, Oostenrijk, Griekenland en Roemenie, en de ideologie van fascism werd om populariteit zelfs in Brasilia naar en Argentinie te kopen.

Poctупь фaшhзmaIn 1936 jaar Spaanse superieur ofitserstvo gekoppen door generaal Fransisko Franko, opstand opgroef tegen legaal uitgekozene regering schoorde "Spaans falangoi" (fashistskoi lede) en elk meere traditioneel recht machten, tussen welk was en kerk. Vrijwilligers van de vele landen van de wereld ustremilis op de bijstand naar jonge Spaanse republiek, niettemin natsionalisty Franko gebruikte machtige militaire en materiele ondersteuning op het deel van Duitsland en Italie. Na drie jaren oud van bloedige burgerlijke oorlog Franko overwon. Tamelijk stemmig denkend om vvyazatsya in de wereldoorlog, het gebleven door de dictator van Spanje, in de uitoefening eerder patriarkhalnym, dan fashistskim, tot toe zelve de dood in 1975 jaar.

Op het moment de voorkwam resultaat van burgerlijke oorlog in Spanje de democratie vernietigende nederlaag in de slag met fascism. Maar naar zijn draaien op lentemaand van 1939 jaar uit als vroeg als was gereed om nieuw, cruciaal conflict, okhvativshii door de vlam alle kloot uit te breken.