Mhрocaя hctoрhяVcemhрнaя, mhрocaя hctoрhяMhрocaя, ccemhрнaя hctoрhяVcemhрнaя hctoрhяMhрocaя, ccemhрнaя hctoрhяVcemhрнaя, mhрocaя hctoрhяMhрocaя hctoрhя

Sm111111

Assiriitsy

Van alle naties, in ancientnesses bevolkend Midden-oosten, assiriitsy waren de meest pitiless. En hoewel asperity betreffende andere naties toegestaan door hem moeten machtige imperium maken, aan een evenwicht namelijk wegens het het zij werden van allemaal ontnomen.

Assiriitsy, een van de meeste krijgshaftige naties in de geschiedenissen, door de eeuwen verkregen bewind overheen buren en in het toppunt mogushchestva gevonden, maakte imperium breidde van Perzische golf tot toe de west beperkingen van De egypte uit.

AcchрhйcыIn bepaalde graad hun agressie werd naar door geografische aanleidingen toegeschreven aan. Assyrie verbleven in North Mesopotamia, op rivieren Tijger en Eufraat. Wegens de afwezigheid van zodanig natuurlijke slagbomen, op welke wijze zee van of berg, ze werd voor de aanslag rondom opengesteld en, vandaar, om te maken door, benodigd sterk leger. Meer dan die, assiriitsy waren ondernemend salesmen, en hun land zetelde op de overtocht kruising van belangrijkste commerciele wegen doorreis Tweestromenland, - de bron van grote rijkdom voor elk land, bekwaam om deze wegen beneden de controle te houden, - daarvandaan, met betrekking tot alle waarschijnlijkheid, tal van die oorlogen welk zij vertelen, werden naar op breidend van het gebied van commerciele invloed gemeubileerd.

Net zo hun waren buren-vavilonyane, assiriitsy amoritami, de zaaden van semitskikh stammen, vyshedshikh van de Arabie van tegen het eind derde millennium en zavoevavshikh Shumer en Akkad. Hoe betuigen Assyrie werd naar 1900 jaar tot toe n gevormd. E., Niettemin naar haar wil het was noodzakelijke perezhit anderse meerdere eeuwen beneden de mogendheid van De babel en tsarstva Mitanni. Overheen dit lange en ingewikkeld tijdvak assiriitsy niet enkel regelde om de apperception te weerhouden maar ook om sterke militaire tradities te vestigen. In XIV eeuw tot toe en. E. Zij speelden systematische veroveringen toe.


Wreed voiny

AcchрhйcыAssiriitsy rekende nabegi overal en overal, en in XII eeuw tot toe n af. E. Tsar Tiglatpalasar I op korte tijd vestigde Assyrian plank in Sredizemnomore. Niettemin hun mogendheid groot werd met de verschijning op Het midden-oosten van nieuwe naties, vzletom en door de drop van meerdere toestanden en door de wijziging van oude vijanden nieuw, namelijk met prikhodom arameitsev verwikt. In DE IX eeuw tot toe n. E. Assyrian agressie verkreeg in het bijzonder wrede eigenschappen, en werd imperium gemaakt, in de compositie welk kwam de better half van De tweestromenland en North Syria binnen. Na de beeindiging het tijdvak van vergelijkende afname, in 745 g. Tot toe n. E., Assyrie kwam in de voorgaand en de meeste stormachtige etappe van breidend van het bewind binnen, wanneer triomfantelijke kapitein Tiglatpalasar III vernam nieuw dinastiiu.

Wezen totaliter aangewezen van het leger, assiriitsy kwam behoorlijk wat vers in militaire kunst binnen. Zij doorgegeven op ijzerene wapen, helemaal rakend brons, en gebruikt in de gevecht van de auto, zapryazhennye door paarden. Wanneer zij uitgevoerd het ras van paarden, toepasbaar voor verkhovoi karen, introduceerden zij eerst kavaleriiu in de compositie van het leger.

Pobezhdennye vijanden redden achter de muren van de steden, ontpopt in de beleg totdat, poosje assiriitsy door middel van de taranov en beweeglijke torens niet probivali zichzelf de rijweg van skvoz barricade en niet begon menigte-toonladder istreblenie alle inwoners.

AcchрhйcыZijnend verschuldigd naar de rijkdom van de grote imperium, assiriitsy had mogelijkheid vvozit stenige, spant en edelmetalen voor de decoratie van ruimere steden, zo als Ashur, Kalakh, Dur-sharrukin en Nineveh. Allen van groot tsarei gebouwd voor ons eigen paleis, op strazhe welk stonden van grote afmeting statui portretterende krylatykh stiers met menselijke hoofden.

Assiriitsy onderwierpen zichzelf demissionaire naties door middel van menigte-toonladder vyvoza van het land van de gedeputeerdeen van zijn elite (aristocraten, hoogwaardigheidsbekleders, artificers) ontnemen, zodoende, the nation van het leiderschap en onafhankelijkheid. Zo scherpe politiek, alsmede bijstere inktkoker regelde leger en instellen controleren systeem stond assiriitsam perezhit de eeuwen van de slag en onvastheid toe.

Niettemin enkel oude vijanden, hoe, bijvoorbeeld, arameitsy, bleven nepobezhdennymi, tevens, permanente slag voor de territorium uitbreiding verpauperde de hulpbronnen van Assyrie en stolknula zijn met nieuwe tegenstanders.


De imperium te gronde richten

In 630 jaren tot toe en. E., In de tijdperken van de plank Ashshurbanipala (668-627 g. Tot toe n. E.), Wrede burgerlijke oorlogen voor prestol Assyrie rukten op onderdeel, en imperium begon om door te breken. Midiitsy van naar het oosten en vavilonyane van het zuiden de verslappende tegenstander omcirkelde. In 614 g. Tot toe n. E. Was razgromlena de oude hoofdstad van Assyrie, Ashur, en in 612 g. Tot toe n. E. Vielen grote steden Nineveh en Kalakh. Assyrie ischezla van het land persoon.