Mhрocaя hctoрhяVcemhрнaя, mhрocaя hctoрhяMhрocaя, ccemhрнaя hctoрhяVcemhрнaя hctoрhяMhрocaя, ccemhрнaя hctoрhяVcemhрнaя, mhрocaя hctoрhяMhрocaя hctoрhя

Sm111111

Kreta en Egeische zee

Drevneishaya de beschaving van Europa zarodilas in East Sredizemnomore, op het eiland Kreta. Wanneer zijn mogushchestvo was vooringenomen naar de zonsondergang, naar de om haar op de wijziging kwam eerst sprekend als Naar-griek natie in dit deel van wereld - "mnogozlatye" mikentsy.

Kreta bevindt zich op het zuiden randgebied useyannogo door de eilanden van Egeische zee welk raskinulos tussen de kustlijnen van twee moderne toestanden - Griekenland en Turkije. Naar de ontwikkeling van de buiten de geslagene paadje cultuur van Kreta, duidelijk, verbinding droeg met minderjarige in het Azie (Turkije) en naar een minderer graad - met De egypte bij. Ongeveer naar 1560 g. Tot toe n. E. Op het eiland als vroeg als krasovalis prachtige paleisen en ruime florerende steden, welzijn welk, zoals, zizhdilos op povsemestnom groeiend olivok en vinograda, alsmede op energieke handel van rond strijkt East Sredizemnomoria neer.

Velichie Kreta voet bij stuk hield in het geheugen van de grieken tal van eeuwen na, maar de geschiedenis van deze beschaving okutana door de volksoverleveringen. De meest geweten van hen povestvuet omstreeks die, op welke wijze Greek Athens jaarlijkse doorgestuurde Youngsters en meisjes in de eerbetoon van tsariu Crete Minosu welk hen bracht in de opoffering afschuwelijke polucheloveku, polubyku Minotavru bevolkende boezem labirinta. Maar athenian held Tesei doodde klerehond en regelde vybratsya van labirinta.

Zijnende verschuldigd hieraan volksoverlevering de beschaving van Kreta kreeg titel "minoiskoi" met betrekking tot naam tsarya Minosa.


Pacific minoitsy

Kрht h Egeйckoe moрeBeoordelend door krasochnym nastennym de handtekeningen van de paleis, minoiskoe samenleving cyclo op de verrassing, onbezorgd, effeminate manier van leven gedragende tijdperk in diverse vermaken. Krityane waren pacific natie of, tenminste, gevoelde ons in complete zekerheid, voor hun paleisen en steden hebben niet ukreplenii, en voiny stonden niet dospekhov door.

Paleisen presenteerden extensief en complex met betrekking tot planning de complexen van de huisvestingen. De ruimst van hen was Knoss, verblijf van tsarya of de lineaal van het eiland, maar alles behalve zo vnushitelno leek paleisen Mallii, Festa en Agii Triady. In de paleisen en steden fungeerde vodoprovod en het systeem van de afvalwater dakgoot.

Omstreeks 1750 g. Tot toe n. E. De paleisen van het eiland rukhnuli beneden de staking van verwoestende catastrofe, zoals, aardbevingen. Minoiskaya cultuur vystoyala, en alles was otstroeno opnieuw met anders ruimer grandeur.

Maar waar-die na 1650 g. Tot toe n. E. Piek mogushchestva minoiskoi beschaving verbleef achterop. Ze als vroeg als kan niet opravitsya na nieuwe catastrofe, gryanuvshei omstreeks 1450 g. Tot toe n. E. Appearingly, dit was de gigantische plotselinge huiduitslag van vulkaan van prodigious kraterom alle in 110 km van Kreta, en zelve het was opustoshen gigantische prilivnoi golf. De terugstromingen van deze aardbeving prokatilis met betrekking tot alle East Sredizemnomoriu.

Kрht h Egeйckoe moрePaleisen zo en werden, en na meerdere generaties minoiskaya beschaving ugasla niet herlaad. Daaruit keer tot toe ons doshlo menigte glinyanykh tablichek, pokrytykh door de symbolen lijkend op naar de vroege vorm van Griek brief. Daarvandaan het kan worden verondersteld die door dat tijdperk Kreta als vroeg als werd vtorgshimisya van materikovoi Griekenland akheitsami of mikentsami geabdiceerd.

Akheitsy waren de stam van wreedaarden, prishedshim in Griekenland van de noord ongeveer in dat tijdperk, wanneer begon ontwikkeling Kritskoi beschaving. Roslye gebaard akheitsy noticeably verschilde door de verschijning van gladkovybritykh laagte krityan. Dit was krijgshaftige natie sterven om strijd auto's (onbekend op Kreta) en gebouw steden-fortess door te vechten. In iedere stad vozvodilas in het bijzonder bolstered boven tsitadel, of acropolis.


Mnogozlatye wreedaarden

De meest van deze steden zetelde op uitgebreide schiereiland Peloponnesus makende deel uit materikovoi Griekenland. Door grotste invloed gebruikte Mycene, kwam in de dichtkunst en volksoverleveringen met epitetom "mnogozlatye" en voormalige hoofdstad opperst tsarya akheitsev binnen. Daarvandaan door de term "mikenskii" wordt geadministreerd om te bestempelen als en zelve akheitsev, en stellen door hen manier van leven in II millennium tot toe n in. E. Naar 1600 g. Tot toe n. E. Mikenskie steden bereikten bloem en ontwikkelden eigen cultuur welk op eerst porien wedervoer sterke invloed minoitsev.
Mikentsy rasselilis op de meest van de eilanden van Egeische zee en met De Kreta afname vestigde voordelige commerciele liaisons totaliter East Sredizemnomore. Op wat dat tijdperk Mycene obreli de stand van grote mogendheid, bekwaam van opgewassen gesprek naar Khettskoi imperium en Egypte.

Kрht h Egeйckoe moрeIn XIII eeuw tot toe n. E. Scheen de eerst voortekenen van de afname. Een van het aanleidingen konden de een jaar durende beleg van De troje, vkonets verpauperende hulpbronnen Miken zijn. In XII eeuw tot toe n. E. De belangrijkste centra van mikenskoi cultuur werden vernietiging aangedaan.

Naar het aantal van de mogelijke oorzaken van wrakke mikenskoi beschaving betr en de invasie van nieuwe Griek stam - doriitsev. Hoewel akheitsy met de tijdperk vredig uzhilis met doriitsami en slilis in gemeenschappelijke natie, aanvankelijk pangs waren nog tamelijk serieus, om te veroorzaken beduidende migratie akheitsev in Ioniiu.

Naar DE XI eeuw tot toe n. E. Pismennost was helemaal utrachena, ischezli en kunststuken. Voor andere Griekenland catastrofes ledigde, gedurende lange tijd borend zijn in de abysm van Donkere eeuwen.