Mhрocaя hctoрhяVcemhрнaя, mhрocaя hctoрhяMhрocaя, ccemhрнaя hctoрhяVcemhрнaя hctoрhяMhрocaя, ccemhрнaя hctoрhяVcemhрнaя, mhрocaя hctoрhяMhрocaя hctoрhя

Sm111111

Krestovye werft

Godsdienstige bigotry en asperity, edelheid en de dorst van profiteering - alle deze gevoelen de rol speelden in de dramatische geschiedenis van krestovykh campagnes, van militaire expedities gezonden van middeleeuwse Europa, om otvoevat Palestina en Syrie voor christen wereld.

Naar DE XI eeuw christen Europa, perezhiv de toerbeurt van ostreishikh crisissen, begonnen om de eigenaarschap te verruimen, en tussen zijn vijanden, onwillig om de landen, ontpopte en Musulmane-Arabiers in Spanje en Sicilie in te willigen. Dan, is blijje plotselinge, elk preternatural impuls een duw gaf evropeitsev naar de verovering verre en podkontrolnogo musulmanam East Sredizemnomoria, in het hart van welk lag "Heilig land" achtte khristianami hoe adapteren, waarvandaan leefde en gestorvene Khristos Nazareth. Ukhodya op heilige oorlog, ridders in'aemen ons kruisen" en werden krestonostsami.

Roep omstreeks helpen

Een van de aanleidingen van krestovogo campagne ging roep over de bijstand, waarmee toegepast op paps Romein Byzantijnse keizer Alexei I. Honderden van de jaren oud van Byzantium was de Christenheid bulwark tegen strijdlustig islama, maar in 1071 jaar, na de nederlaag in Mantsikerte, ze utratila de better half van minderjarige in het Azie (varieren moderne Turkije), altijd ex de vitaale bron van menselijke hulpbronnen en direct toegankelijk. In het gezicht van dodelijke toevalligheid trotse Byzantijnse Rijk geweest om bijstand te solliciteren.

Overwinnaaren in de strijd in Mantsikerte waren niet Arabiers, en turki-seljuki - woeste kochevniki, prinyavshie islam en flatteuze hoofdmacht op Het midden-oosten. Poosje Arabiers bekommerden zich verdraagelijk naar christen palomnikam, de nieuwe lineaalen maar meteen van stalen van chinit door hem sta-in-de-weg. Dit werd de andere aanleiding van de roep naar krestovomu campagne, waarmee kwam voorwaarts in 1095 g. In Clermont paps Stedelijk II. Help vizantiitsam verplaatste zich achtergrond vergeleek met gevend van Heilig land, waar, hoe verklaarde Stedelijk, zal van geoorloofde moord, plunderings en de verovering van nieuwe eigenaarschap, omdat opofferingen zullen "onwaar" welk op ruimer niets worden en om te rekenen.

De roepen van paps Romein, woedende propovedi Petra Pustynnika en andere godsdienstig bigots veroorzaakte aller tijden ter sprake brengen. In de verschillende plaatsen van Frankrijk, Duitsland en Italie naskoro snaryazhalis campagnes. Het is tevens, de 1000 van mensen spontaan zamelde in de afdelingen in en tbeweegde zich rovende moordpartij joden en seya warboel onderweg voor.


Razgrom

Prokativshis met betrekking tot Europa beneden predvoditelstvom Petra Pustynnika en ridder met betrekking tot bijnaam Valter Bezdenezhnyi, krestonostsy, uiteindelijk, de hoofdstad bereikte van De Byzantijnse Rijk van Constantinople. Ongeruste keizer Alexei pressende doorgeseinde hen in minderjarige in het Azie, waarin hen alle tot toe perebili turki.

Gelijkaardige ontploffing menigte-toonladder isterii kwam elk meere eeuwen na voor, wanneer menigtes jeugdig propovednikov van Frankrijk en Duitsland werden in t doorgestuurd. N. Krestovyi de campagne van kinderen. Werf vn's de honderden van kinder levens, en tot toe Heilig land niet niemand trof.


Troepen

Kрectocыe пoхodыAls te -presenteren eerst krestovyi campagne begonnen, wanneer de afdelingen van de ridders en soldaat beneden de beginneling znatnykh voinov, zo als Raimond Tuluzskii, Gotfrid Bulionskii en Boemund Tarentskii, met betrekking tot zee en overland haalde tot toe Constantinople in. Het is belangrijke zich te herinneren dat tal van hen hadden canorous titelen werkbladen, maar niet zemelnye eigenaarschap, en posemu waren de complete motie van zapoluchit hen in de naar het oosten. Keizer Alexei ook was niet voldaan naar deze mensen, omdat het hinkelde op de aankomst van gehoorzaam mercenaries, veeleer dan dit eigenstandig, onvoorspelbaare en, zoals, gevaarlijke "wreedaard'en. De zwakke plaats van deze onderneming was in mistrust, zeer snel voznikshem tussen grieken en "francs" - naam welk en grieken, en musulmane genaamd krestonostsev ongeacht van hun nationaliteit.

Zijnend verschuldigd naar doordringende manevrirovaniiu, Alexei overreed krestonostsev poklyastsya die zij zullen het bekennen door de keizer alle in het verleden prinadlezhavshikh De Byzantijnse Rijk van landen welk hen regelen otvoevat op seljukov. Krestonostsev door de hebbelijkheid genoodzaakt om woord in de beleg Nikei te heersen, maar alles werd snel vergaten, wanneer begon historisch marche-brosok door minderjarige in het Azie, in de strijd in Dorilee (1097) uvenchavshiisya door eerst overwinning.

Hoewel armatuur krestonostsev was moeilijke belasting, vooral in verhit klimaat, ze imparted vallende konnitse macht en moshch ijzer kulaka. Waarheid, gemakkelijk kavaleriya turok verhuisde vandaan van directe buil prefererende kruzhit en petlyat holding distantieren en obstrelivaya krestonostsev van lukov. Maar dit evenwicht was shatkim, omdat pijlen turok konden veroorzaker leix gelimiteerd uron, poosje tussen krestonostsev was aanzienlijke deskundige arbaletchikov, wiens wapen had veel ruimere afstand en uboinuiu macht. Vandaar, het resultaat van elk buil was aangewezen op de strategie, van tijdelijke meewerken oorzaak, alsmede ernstig edinonachaliya - ding, bij wie feodalnoe voisko evropeitsev in het algemeen overeenkwam, omdat er predvoditeli hield bij elkaar mee revnostiu stand, en ridders meere betrokkene persoonlijke beroemdheid, dan het succes is van alle leger.


Toestanden krestonostsev

Met tijdelijke meewerken oorzaak eerst krestonostsam vooral was gelukkige - zij schenen, wanneer in de eigenaarschap seljukov was van niet eenheden. In 1098 g. Francs Antiokhiiu veroverde, preliminarily sterke Turkse voisko doorgestuurde winst naar de stad broken. Jaar na viel en zelve Jeruzalem. Dit was grote verrichting khristian welk zij aangetekend door de menigte-toonladder moordpartij.

De campania doel werd bereikt, en vele krestonostsy gaf thuis terug. Bleef gecontinuerd voevat langs de oostkust Sredizemnomoria, waar, uiteindelijke, werden vier toestanden krestonostsev gevonden: Ierusalimskoe koninkrijk, graafschap Tripoli, prinsdom Antiokhiya en graafschap Edessa. Gotfrid Bulionskii werd de eerst lineaal van Ierusalimskogo koninkrijk uitgekozen. In het toppunt van de beroemdheid het dokhodilo tot toe Akaby op Rode zee, tevens, het werd feitelijke lineaal van en andere zavoevannykh territoria.

gocуdaрctca kрectoнoccecToestanden krestonostsev nooit prebyvali in de zekerheid. Zelfs in het tijdvak van de bloem door hem regelden niet razdvinut de landsgrenzen tot toe natuurlijk hoofdstuk, van de wildernis welk zou Defensie van de territoria verzachten. Alsmaar voet bij stuk hield gevaar op het deel van turok houdende controle overheen zodanig spelbepalende steden, hoe Alep is en Damascus. Zelfs in de eigene landen krestonostsy bleef enkel en rassredotochennym stand feodalov, pravivshikh musulmanskim bevolking, wiens allegiance was zeer twijfelachtig. Krestonostsy niet waarschijnlijk proderzhalis lang zonder de bijstand twee speciaal gevormde militaire ordenov - de ridders van De tempel (tamplierov) en ioannitov (gospitalerov). Net zo monakhi, leden ordenov gaven gelofte om in de armoede, tselomudrii en pokornosti te leven. In dat tijdperk dit waren voiny, verplicht oboronyat Heilig land en om 'onware een of ander's te leveren met. Tegen het eind 1120 jaren turkam beneden predvoditelstvom Zengi van Mosula geregeld om bepaalde eenheid te verkrijgen en om vooruitgang krestonostsev te stoppen. In 1144 g. Krestonostsy verlorene Edessu - de meeste afgelegen en openstelen voor vallen toestand aan. Alle die een duw gaf evropeitsev naar de beginneling van nieuw campania. Maar 2 Krestovyi campagne beneden predvoditelstvom Fransen koning Liudovika VII en de keizer van Heilig Romeinse Rijk Konrada hoosde een blanco, omdat francs kan niet om te ontwerpen en om de handelingen te coordineren.


Het tijdperk van helden

In 1180 jaren op de scene komt grote Saladin - metterdaad genialnyi vozhd kurdov uit. Opnieuw naar 1187 jaar Egypte gepaard en musulmanskii Midden-oosten, het brak krestonostsev in de strijd in Tiverii aan, veroverde Jeruzalem en alle het overblijfsel van het deel van koninkrijk, behalve de poort Tir. Om te redden verbleef landen en otvoevat Jeruzalem, werd derde, de meeste gewetene krestovyi campagne geordend. De keizer van Heilig Romeinse Rijk Fridrikh Ik Barbarossa vlucht verliep van de trap Europa en minderjarige in het Azie, maar per de avontuur pogib verdronken. Echter koningen Engelse en Fransen, Richard Lvinoe Heart en Filipp II, met goed gevolg getroffen tot toe doel en wikkelde strijd handelingen af. Geassocieerd verhandeelde Richard Lvinoe Heart pokoril Cyprus (en nadien ernaar geblevene bezzemelnym koning van Jerusalem Gi de Luzinianu).

Kрectocыe пoхodыNa halfjaarlijks beleg in 1191 jaar werd de kuste stad van Acre, en krestonostsy dvinulis op De jeruzalem veroverd. Omdat Filipp II in het verleden teruggegeven in Frankrijk, in voiske Richard votsarilos edinonachalie, en het nader handelingen tegen Saladina, alsmede egards welk dit twee voina speelde elkaar door, de meeste gewetene episode componeerde in de gedragse beta's van krestovykh campagnes. Na was in staat geoefend broska langs de kust (een van het rugzijden werd zee) verdedigd, Richard leende gevecht uit en Saladina brak beneden Arsufom (1191). Turki waren over moet aan de defensie, maar onsamenhangendheid schenken niet krestonostsam om succes te ontwikkelen. In 1192 jaar werd overeenkomst ondertekend, priznavavshii de controle van francs overheen de kust en juiste christen palomnikov op de Jeruzalem bezoeken. Maar zelve stad verbleef in het hands van turok.


Het doel vervanging

Van ukhodom Richard Lvinoe Heart het heroische tijdvak van de campagnes in Heilig land eind benaderde. Vierde Krestovyi campagne niet doel bereikte wegens ustremlenii venetsiantsev controle door dat tijdperk middellandse zee handel en zhazhdavshikh anderse ruimere mogendheid. Krestonostsy "beaaalden voor proezd" op venetian rechtbanken, zavoevav voor Venetie christen stad Zadar. Toen hen in Constantinople, doorseinden waarin zij gerestaureerde de mogendheid van svergnutogo keizer, paardenstal onveranderd venetsiantsami. Maar hier krestonostsy staal vovse unruled, en op een evenwicht razgrabili stad en befouled het svyatyni de uitgang groeiend van nepriyatiiu de delicaate cultuur van grieken en hun orthodoxe trouw uitgeleend.

Op Byzantijnse landen werd gemaakt en polveka prosushchestvovala t. N. Imperium in het latijn. En hoewel tenslotte francs waren izgnany van de better half van de territorium van Byzantijnse Rijk, imperium als vroeg als nooit kon om byloe mogushchestvo te herladen.


Laatste krestovyi campagne

Nou voorbij Europa was van anderse vier Krestovykh campagne, maar maar een daarvan in Heilig land. Deze zesde Krestovyi campagne (1228 - 29) werd de keizer van Heilig Romeinse Rijk Fridrikhom II begonnen. Hoewel Kerk anathematized het hoe eretika, namelijk het zavoeval Jeruzalem, Bethlehem en Nazareth.

Niettemin deze veroveringen ontpopt tijdelijk succes. Rastushchaya afsluiting khristian in Heilig land verhuurde vozrozhdennomu Egyptisch sultanatu om bulwark van francs voor andere een of anders te vernietigen.


Laatste strev

Animo krestonostsev, niettemin, hebben nog niet helemaal ugas, en in 1271 jaar beneden de beginneling Liudovika IX Heilige, koning van Frankrijk, en vorst Eduarda English, nadien heer Eduarda I, werd voorgaand poging werkje een blanco in Tunis getracht. Intussen in 1268 g. Viel Antiokhiya na het het, in 1271 - fortess Krak de Shevale, en in 1289 g. - Tripoli.

Afname musulmanami Acres in 1291 g steken beeindigen naar de tegenwoordigheid van francs in minderjarige in het Azie. Krestovykh campagnes in Heilig land niet langer was, hoewel deze titel gebruikt voor andere militaire campagnes gezegend door de kerk - bijvoorbeeld, otvoevaniya khristianami Spanje.