Mhрocaя hctoрhяVcemhрнaя, mhрocaя hctoрhяMhрocaя, ccemhрнaя hctoрhяVcemhрнaя hctoрhяMhрocaя, ccemhрнaя hctoрhяVcemhрнaя, mhрocaя hctoрhяMhрocaя hctoрhя

Sm111111

Feodalnaya Europa

Niettegenstaande verwoestende nabegi barbaarse stammen, naar de beginneling van DE XI eeuw de formatie begon van middeleeuwse Europa, en feodalnye houdingen razvilis markt, om zich te draaien in ascendant maatschappelijk postuur.

"De middeleeuwen en 'de middeleeuwen - dit rasplyvchatymi, maar door emkimi algemene termen dikwijls de tijdvak noemen van Europese geschiedenis ongeveer met 1000 tot toe 1500 gg. N. E. Dit tijdvak principiele rol speelde in de maatschappelijke en culturele ontwikkeling van Old Light.

Is blijje lange Europa bleef obdelennym natuurlijke hulpbronnen boord, waar tussen ongewoone en maloliudnymi volksplantingen alles behalve was niet van de rijwegen. Als gevolg handel nauwelijks ademde, en de meest van de steden en gezeten geleefd in de isolatie verrichtend voor ons alles noodzakelijk. Belangrijkste faciliteit uitreikingen waren van niet geld, en naturalnyi uitwisseling. Overheen mensen en volledige steden neotvratimo opgeknoopt het gevaar van slechte oogst, van de geeuwhonger en nabegov razboinichikh stammen. Om te doormaken, werd gekomen alsmaar worden buiten van de vijanden geslagen, maar centrale mogendheid was dikwijls ook zwak of ook ver.


Feodalnyi postuur

Alle deze omstandigheden in beduidende afmeting vastgestelde de wegen van de formatie van Europese samenleving welk straks zullen feodalnym roepen. Het richt zich naar de slagboom ons van de gevaren, mensen verdedigingswerken zoekten op sterke plaatselijke lineaalen, otdavaya ons beneden hun mogendheid.

Mogendheid feodalnogo seniora werd plechtig ritualom geadapteerd, in de werkwijze welk siuzeren gaf eed om de vassala (poddannogo) te verdedigen. In het antwoord vazal prisyagal de siuzerenu. Zo indigeen feodal gekocht loyaal aan onderdanen. Het is begeleidend, in behalf van Yowling zekerheid het en zelve beschouwde voor de zegening om vassalom elk meer machtig siuzerena te worden, en die, in zijn zwenk, verdedigingswerken zoekte op zelfs meer geducht vladyki. Zo de ketting scheen van seniorialno-vassalnykh houdingen. Oppere zijn koppeling was koning of ander gosudar welk bezwoer op de trouw alle verheven weten. De belangrijkste eigenaardigheid van feudalism was wat stand feodala was gelieerd met twee andere maatschappelijke instituten - strijken eigenaarschap en militaire aanwending neer. In de terugkomst op de eed van de trouw en verplichting te dienen in voiske vazal won van seniora zemelnyi nadel. Het heet fefom of feodom (vandaar "feodal" en "feudalism").


Militaire aanwending

Perveishei door de aanwending welk toestemmde om vassaly waar te maken, was militair. De strikt ingestellen boel van de dagen in jaar zij waren moeten zetelen in osobe koning beneden de hand afdeling wapende. Van het gezichtspunt gosudarya, dit beschikken het probleem van de bescherming van de koninkrijk. Groot votchiny gelaten het vassalam niet aan de schuld volbrengen voor de koning maar ook om voisko voor het eigen noodzakelijkheden, razdavaya landen de vassalam, enzovoort tot toe de meeste bodems te draaien.

Verblijvend op de zelve piedestal van feodalnoi piramide ryadovoi ridder won van seniora pomeste of imenie latend naar hem prokormitsya, alsmede om militaire dospekhi te vormen en strijd konya, bekwaam om passagier in compleet wapenend te dragen. Voor jaar uitgevoerd in svite de siuzerena, naar de ridder werd gedragen en om koning voor te leggen, en om daarvoor in de strijd te vechten, en voevat op het kant van de mijnheer in de indigeen mezhdousobitsakh, of waar te maken min of meer pacific verplichtingen in een van kastelen welk werden principieel symbool feodalnogo vladyki.


Middeleeuws rytsarstvo

In elk middeleeuwse roman onveranderd was caroled protagonist is een ridder. De meest van de plattelanders waren servami - niet slaven, maar mensen, niet van persoonlijke disengagement en rechten om landen seniora te verlaten. In de terugkomst op bevoorraden door de mijnheer bescherming zij otdavali naar hem het deel van oogst en vee, alsmede vertrok barshchinu erin domene - op landen, inkomen waarmee ging exclusief ten gunste van feodala. Seniore gebruikte en andere diversified rechten, en plattelanders in gebruikelijke omstandigheden konden niet te weer stellen zich tegen, omdat feodal was niet enkel olitsetvoreniem economische en militaire moshchi maar ook hun rechter. En, tenslotte, het tiende deel van de oogst, of desyatinu, servy moet otdavat Kerken zijn.


Dubbel vassalitet

Onvervreemdbare basis feodalnogo gebouw was Kerk. Aartsbisschoppen, bisschoppen en priory van de mannenkloosters waren ruime landeigenaren en hadden eigen vassalov en servov. Genereerden door deze omstandigheid accuraate tegenstellingen tussen de geestelijk en rol profaneer van De kerk werden de aanleiding van de menigte van de conflicten. Superieure clerus zetelde in dubbel vassalnom submissie - op de koning en op paps Romein. En koningen intussen alsmaar ruzie kregen met papsen voor juist te benoemen superieur tserkovnykh ierarkhov imparted dichtbij beduidend mogendheid profaneren.

feodaльнaя EcрoпaHet is actuele cijfer, totaliter uitwendig blagoobrazii feodalnogo gebouw erbij plechtige eeden en uitgeschrevene contracten, in de boezem van het systeem mondige inner meningsverschillen. Naar de koningen het was bloedig om in de teugel van de kapiteins die bezrazdelno pravili de votchinami te bijhouden en, poosje hoe fefy doorgegeven met betrekking tot heritage van een partijlid van het gezin naar andere, steeds meer pribirali mogendheid te overhandigt op de plaatsen. Als wat-nibud ambitieuze koning probeerde naar bolster boven de mogendheid of zwak gosudar helemaal vrijgemaakt zijn van het hands, machtige vazal dikwijls evinced stelen ongehoorzaamheid open. Wanneer kroon ontpopte zich machteloos - bijvoorbeeld, als prestol beerfde kind is een kapiteins zelfs zatevali privatnye conflicten, voiuya met elkaar. Daarvandaan ertussen veroudert Europa alsmaar sotryasali opstanden, mezhdousobitsy en burgerlijke oorlogen.


Wettelijke hersengymnastiek

Terzijde van ingewikkelde tegenstellingen in het gebied vassalnoi afhankelijkheid, feudalism genereerde grote menigte wettelijk nesurazits. Als persoon bijhield fefy klaagde twee verschillend seniorami of - die slechter - in twee verschillende toestanden die kogo het was zijn erkentelijk vertogen en voor kogo om te vechten? Anders ruimer nerazberikha scheen, wanneer koning van een toestand erop hield de territorium van ander land op de rechten vassala na. Het is zo, Vilgelm Conqueror naar de niemand was niet thema op welke wijze heer van Engeland, maar hoe gertsog Normandskii was vassalom Fransen koning.

Hoe de onderscheidene vorm van militair organiseren de feudalism better van allemaal manifesteerde ons summier militaire campagnes, vooral wanneer werd genodigd hebben om van het land van de indringer te verbannen. Elk verre-varierende plannen was veel meer moeilijk om wegens gelimiteerde beschikking feodalnykh povinnostei te actualiseren. Vassaly dikwijls keurde voevat voorbij de koninkrijken af. Zelfs op de aanwending gevertoond zich, zij hadden dwars door 40 dagen worden vosvoyasi doorgestuurd, als maakten ongeacht van militaire toestand. Het is daarvandaan, als gelaten portemonnee, seniory waren moet naemnoe voisko draaien. En omdat fefy peredavalis met betrekking tot heritage, vele landeigenaren met de tijdperk prevratilis van voinov in pomeshchikov prefererend otkupatsya van militaire aanwending door dues.


Shatkie imperiumen

feodaльнaя EcрoпaDoor de limitedness van togdashnikh vorsten in direct toegankelijk naar en de disengagement van de beweging wordt naar dat feit welk grote Europese imperium gemaakt door de koning van francs Karlom Great (771 - toegeschreven aan814), was obrechena op van niet macrobiotic aanzijn, en van de onderverdeling zijn achtergehoudene maar persoonlijkheid en grote autoriteit gosudarya. Maar zelfs Karlu Great werd alle meere moeilijke obuzdyvat de kapiteins, en de plank ervan zoon Liudovika Devotional (814 - 40) was omracheno opstanden en burgerlijke oorlogen. Brengen niet en drie jaren oud na de dood Liudovika Devotional, op welke wijze imperium gedeeld tussen elkaar het zonen door. Eerlang naar het westen en naar het oosten francs werden op 2 zelfstandige koninkrijken met zo veel niet gelijkaardige talen onderverdeeld en tradities welk met de tijdperk iedere gekregene de titel is een Frankrijk en Duitsland.

In beide koninkrijken centrale mogendheid was zo zwak die vele Fransen provincials en Duits gertsogstva dolgoe tijdperk konfijtte echte onafhankelijkheid. Alle IX en begon X eeuwen Europa verontruste serieuze moeilijkheden, en somewhile schenen die ze rukhnet beneden de stakingen van uitwendige vijanden. Op het zuiden alsmaar bryatsal door de wapen islam. IN Spanje, waar beneden de mogendheid christen gosudarei bleef leix uiterste noord, niet zwakte gevaar nader musulmanskoi expansii af. Op Middellandse zee zee Arabisch vloot, oderzhivaya overwinning achter de overwinning, veroverde Sicilie en andere eilanden, mogushchie om tramplinom voor de invasie op continent te dienen. Midden-Europa consumeerde prishedshie van naar het oosten woeste kochevye stammen yazychnikov-madiar (vengrov). Niet minder verschrikkelijke vikingi terrorizirovali de kustlijnen van West Europe, zaplyvaya met betrekking tot de rivieren vandaan buiten van vglub continent en koe-waar begin te beheersen territorium veroverde.


De Christenheid verbreid

Niettemin christen Europa regelde om door te maken. Barbaarse stammen of golden in de ontsnapping, of vredig prizhivalis op nieuwe landen. Naar de beginneling X eeuwen poselivshiesya in Engeland en Normandy (Frankrijk) vikingi Christenheid accepteerden, en met de tijdperk en manier van leven west khristian, rastvorivshis in Engelse en Fransen naties. Door het eind van de eeuw werd in de christenheid en de better half van hen skandinavskoi rodiny gedraaid. In de naar het oosten koning germantsev Otgon I nanes vernietigende nederlaag madiaram in de strijd in Lekhfelde (955). Na het paar jaar zij ook abjured van yazychestva, en Christenheid kreeg mogelijkheid om machtig expansiiu naar het oosten te beginnen.

Sicilie was opnieuw otvoevana normannami, zaaden vikingov, zakhvativshikh deze Fransen provinciaal. In 1066 g. Dit schoolde in de tegenslag in de gevechten natie zavoeval Engeland, het een aantal van de territoria in Italie, en belated belangrijke rol speelde in krestovykh campagnes. Bijzondere aandacht verdient pokorenie Engeland, voor Vilgelm Conqueror richtte in haar roman domene uiterst ernstige feodalnuiu structuur op.


Beeindig dinastii

feodaльнaя EcрoпaIn De x eeuw dinastiya Karolingov - van de zaaden Karla Great - ugasla en in Frankrijk, en in De duitsland. Echter voorstelling koronovannogo door de paps van de west keizer naar het eind niet ugasla, en in 962 g., Na historische overwinning overheen vengrami en succesrijke invasie in Italie, Otgon I roeide met de riemen van het hands van paps imperatorskuiu kroon. Hiervan moment duits koningen leke op de schouders velichie en tyazhkoe de belasting van de mogendheid van de keizers van Heilig Romeinse Rijk om beneden de controle Duitsland gefolterd en North Italy te verzwijgen. Hoewel Otgon en het preemniki waren tamelijk sterk, om vozvodit op prestol en om Roomse papsen omver te gooien, niettemin in DE XI eeuw papskaya mogendheid regelde om nieuwe hulpbronnen te vinden, van en complete achter de schermen complotten, van en het dikwijls open antagonisme van de houding tussen keizers en apostolical aantreffen werden een van de grote toneelstukken van de middeleeuwen. Pozhalui, door de meeste dramatichnym moment werd episode, wanneer na volgende kwestie keizer Genrikh IV werd doorgedreven ootmoedig om vergiffenis op paps Grigoriya VII staand in rubishche in de winter van 1077 jaar op de poort van het kasteel Kanossa te smeken. Door het eind van DE XI eeuw Europa als vroeg als was op de verheffing. Bebouwde bevolking, van raspakhivalis novaya zemlya, de betekenis bebouwde van de steden en handel. Totaliter strata van de samenleving - van de ridders tot toe plattelanders - was niet van het tekort in die, die thirsted voor nieuw landen en vrijdommen. Door het eind van de eeuw West Europe zo veel uverilas in de mogushchestve die werd beslist om campagne in East Sredizemnomore te zoeken. Zo begon historische Eerst krestovyi campagne.