Mhрocaя hctoрhяVcemhрнaя, mhрocaя hctoрhяMhрocaя, ccemhрнaя hctoрhяVcemhрнaя hctoрhяMhрocaя, ccemhрнaя hctoрhяVcemhрнaя, mhрocaя hctoрhяMhрocaя hctoрhя

Sm111111

Franse Revolutie

Franse Revolutie onttroonde oeroud door pravivshuiu land monarchie, Disengagement maakte, Gelijkheid en Brotherhood en vystoyala in de strijd met opolchivsheisya erop Europa bekend. Maar vrata nieuw tijdvak werden afschuwelijk ten laste menselijk bloed en zielsangsten opengesteld.

In 1789 g. Frankrijk niet wist zichzelf gelijkmatig met betrekking tot mogushchestvu in Europa. Dit alles behalve polutoravekovoe regeren ze konfijtte zijnde verschuldigd naar de vruchtbare landen, naar rijke liudskim en natuurlijke hulpbronnen. In XVIII eeuw met de ontwikkeling van de handel en industrie kwam voorwaarts op de arena energieke middenklasse, geschermde beta's en kunst. Echter Frankrijk in door middeleeuwse samenleving gebleven, waar economische ontwikkeling werd door diverse indigeen regels, wetten en verboden ingetoomd.

Naar de natie niets was om evenmin van regering te wachten, evenmin vanwaar systeem minen, vele afspraken poprostu werden gekocht die, die pobogache, en waren gebruikt op welke wijze het inkomen bron is. Deze en vele andere ondeugden wijd bekend in de samenleving, deels zijnde verschuldigd naar de streven van zodanig invloedrijke denkers van XVIII eeuw, hoe Volter en Didro.


Regering-bankroetier

Door laatste drop werd de complete handel mislukking van regering. Terzijde van groot direct toegankelijk op de inhoud van de zelve briljante yard in Europa, Fransen koningen waren niet niet sorry voor van het geld op machtig leger en vloot, alsmaar zatevaya ambitsioznye en kostbare oorlogen. Alle die met likhvoi overtrof van financiele geschiktheden Schatkist, tenminste, poosje bogateishie van onderdanen gecontinuerd betaalt mizernye dues uit. De schulden van kroon verbouwden year in year out, van maar de Apogee financiele crisis bereikt in Liudovike XVI (1774 -93). In dat tijdperk, elk pogingen van de toerbeurt dalnovidnykh eerst minister moet de vernieuwing van koninklijke financie onveranderd natykalis op de tegenstand znati uitvoeren. In volgende oorlog Frankrijk hielp Amerikaanse kolonistam om vladychestvo Groot-Brittannie te onttronen, maar deze overwinning werd naar ten laste nieuwe grote schulden gegeven. Het is tenslotte, waarna hoe van dvoryanskie ontmoeting provalili de volgende poging van de vernieuwing, Liudovik XVI werd beslist op eigenaardige tree General States ontboden. Dit alles behalve vergatene facultatieve orgel (niet riep met 1614 g samen.) Was de meeste dichtbegroeid naar de volksvertegenwoordiging totaliter Fransen geschiedenis. Het middeleeuwse begin blijken als vroeg vanaf intern soslovnoi organisatie. Eerst twee erfenissen waren dvoryanstvo en clerus. Derd gepresenteerd alle het overblijfsel van de bevolking landen - kuptsov, bedelaars advocaten, plattelanders en gemeentelijke werkers.


Stemming in Versailles

5 Mag 1789 g. In koninklijke paleis Versailles welk in 12 miles van Parijs, geopend zitting van General States. Verdacht Liudovik hinkelde die elk echt radicale voorstellen wil provaleny, voor de stemming traditioneel werd 'met betrekking tot erfenis'sen gevend naar dvoryanstvu en clerus twofold pereves overheen derde erfenis gedraagd. Echter het moet nastorozhit zijn en voorgaand op de golf van maatschappelijk ter sprake brengen verkiezingen, en de enthousiaste toelating van General States in de natie. Bijna alle de facultatieve gedeputeerdeen van derde erfenis aangebehoorde onderlegd middenklasse, en namelijk zij drongen bij die, om alle erfenissen zasedali aaneen en balloted 'met betrekking tot hoofd'en, t aan. Door hem. Door de eenvoudige allermeeste gedeputeerden. Omdat derde erfenis vdvoe overtrof met betrekking tot nummer ook niet van eerst twee, "obshchiny" zou duidelijke meerderheid krijgen, en daarmede zou weg stelen naar vele radikaal draait zich, niet naar noodzakelijk noch koning, te evenmin voorrangs brengt. Kwestie op de stemming orde werd voor derde erfenis door cruciaal examen op fortitude. Wanneer van hun vereiste werden verworpen, zij poklyalis ("in de hal voor de wedstrijd in de bal") om grondwet te produceren en verkondigden door ons eigen Nationale vergadering. fрaнcузckaя рecoлюchяNa meerdere de weken van gespannene verwachting koning verteld naar eerst en seconde erfenissen om met Nationale vergadering af te filieren. In dat tijdperk Liudovik veroorzaakte zogezegd voor de bescherming van Parijs vier stoyavshikh mee landsgrenzen armeiskikh plank. Maar izvestie erover orde en vooringenomenheid populair in de natie minister genereerde in the nation van de vrees militair raspravy en veroorzaakte parizhan om op de zoeken van de wapen te vernietigen en kruit, om te ons verdedigen. Wanneer raakte bekend dat wapen en kruit svezeny in sombere fortess-kerker Bastiliiu, menigtes naar de natie rinulis op de storm en veroverd zijn na klein, van maar boze strijd. De beschermers van fortess waren besposhchadno perebity. Door dat tijdperk erin bleef niet zo behoorlijk wat uznikov, maar Bastiliya was het symbool van koninklijke tirannie, en de verjaardag van zijn afname met betrekking tot sei dag wordt in Frankrijk hoe nationale viering aangetekend.


Konstitutsionnaya monarchie

Genereerde door Nationale vergadering en politieke zwenken uitbundigheid nieuwe hoogtepunten bereikte. Betrekking die op de trouw naar de troepen te rekenen het is onmogelijke, Liudovik XVI, onwillig miritsya met nieuwe socio-politieke orde, aarzelend nam onszelf de rol van konstitutsionnogo vorst in. Naar de versnelling van deze werkwijze hielpen en evenementen in provincials, waar belachelijke befaamdheden verwekkene paniek en turbulence termed door "grote vrees". 4 Augustus 1789 g. Nationale vergadering, dvizhimoe door de verscheidene gevoelen van de idealisme en vrees, geannuleerde alle feodalnye rechten, voor het eerst naar de plattelanders echt disengagement geschonken. Doorbrengen niet en twee jaren oud, hoe de agelong spinneweben van plaatselijke tradities en feodalnykh privileges was smetena baal en bagage, en Frankrijk obrela breed sprekende de aanwezige vorm van de soevereiniteit.

Niettegenstaande alle deze radikaal afmetingen, Ontmoeting, waarvandaan overheerste vykhodtsy middelmaat en superieur standen, ontwikkelden facultatief systeem imparting door de suffrage slechts van zazhitochnykh burgers. In dat tijdperk, in De verklaring van de rechten van persoon en burger Ontmoeting verkondigde het een aantal van de fundamentele voorstellingen van De revolutie - omstreeks wat mensen zijn imparted door de toerbeurt van onvervreemdbare rechten, en die alle zij wezenheid burgers juiste te roeien met de riemen posilnoe deelneming aan controle door ertoe doet samenlevingen, en otniud niet bezglasnye onderdanen. In bepaald besef naar 1791 jaar Revolutie volbracht van het spelbepalende probleem, niettemin vele pangs waren anders voorafgaand aan.


Machination titulovannoi emigratie

Na achterwege laten Bastilii menig zijn niet stemen met zwenken aristocraten renden naar het buitenland, en aangeschoten van deze immigranten krepla podozritelnost Europees vladyk naar de revolutie. Zij afraided - en niet zonder de aanleidingen, - die Fransen voorbeeld zal zarozhdeniiu revolutionaire voorstellingen in de intellects van hun eigen onderdanen leiden tot, en wedervoeren begrijpelijke sympathie naar bedam vallend buiten op de gedeelte koronovannogo sobrata Liudovika XV. Getrouwe houding Liudovika naar de revolutie werd op het moment van gemanifesteerd, wanneer het samen met gezin geprobeerd om naar het buitenland te rennen. Alle gezin werd in Varenne vastgezeten en werd in Parijs teruggegeven. Deze daad van de koning eindelijk holde tradities konstitutsionnoi monarchie uit.


Menigte-toonladder moordt en oorlog

De tempo van de evenementen snel groeide, in De april 1792 g. Gryanula oorlog tussen Frankrijk, Oostenrijk en Pruisen. In de augustus parijs toestromen veroverde storm paleis Tiuilri, en koning werd beneden strazhu genomen. In de september successen van de vijand troepen genereerden paniek. Parijs canaille, rinuvshis op de zoeken van verraders, brak in de kerkers en perebila vele uznikov in. Daaruit porie, podogrevaemye door uitwendig gevaar bigotry en verdachte, fрaнcузckaя рecoлюchяgemaakte udushlivuiu dampkring, waar vlastvovala menigte, "verrader's werden op de dood verworpen, en door nieuw vuurwapen kazni - giltinoi - werden de rivieren van het bloed geknoeid.

Triomfantelijke strijd in Valmi slechts brandde op los wat dat tijdperk het gevaar van De pruis invasie, maar ook werd symbool vooralsnog van de beduidende militaire macht van Frankrijk. Op andere dag, 21 September 1793 g. Geopend zitting opnieuw van koos Ontmoeting uit of Konventa welk totchas Frankrijk maakte door de republiek bekend. Militaire overwinningen podvigli Konvent voor exporteren revolutie en voorstel te helpen elk natie welk zal haar lineaalen onttronen. Naar De februari 1793 Frankrijk voevala alles behalve van rond de landen van Europa, met Groot-Brittannie, en Konvent demonstrativno kaznil Liudovika XVI.


Opstand in de west

Geldende steeds meer wrede afmetingen, De revolutie van plodila nieuwe vijanden. IN Vendee (in de West-Frankrijk) begon treuzelen royalistskii opstand. Slag in Konvente tussen twee vrazhduiushchimi groeperingen - zhirondistami en yakobintsami - werd door annihilation zhirondistov bewerkt, maar hun aanhang in provincials begon om opstanden op te brengen. Naar De augustus 1793 g. Fransen troepen verscheidden op alle voorkanten, englishmen veroverden ruime poort Toulon, het papierene geld van de republiek (assignaty) snel obestsenivalis, en alles behalve alle land brandde in de vlam van burgerlijke oorlog. Kwam de grote crisis van de revolutie.

Beneden het leiderschap yakobintsev Republiek accepteerde energiek kontrmery. Alle mogendheid werd overgeboekt respectievelijk om twee comites te overhandigen, principieel van welk werd Het comite van maatschappelijke redding. Erin liep compositie de toerbeurt van uitstekende yakobinskikh leiders, incluis Zhorzh Danton en Maximilian Robesper binnen. Comites algemene mobilisatie verklaarden, nieuwe legers vormde, stabilised economie van en nationaal razoslali commissaires voor het gedrag van de opschudding en onderdrukking inakomysliya.


De ontzetting mogendheid

Resultaten niet veroorzaakten ons om te wachten. Door het eind van 1793 g. Inozemnye troepen werden losgeraakt, en de better half van Frankrijk wordt beneden De republiek controle teruggegeven. Niettemin alle deze heroische waren streven werden menigte-toonladder moorden vergezeld en de wetten van de ontzetting, tal van welk de kwestie van hands razoslannykh in de provincien van commissaires. Grootst gebied de "mogendheid van de ontzetting" verkregen in Parijs, waar iedere maand beneden het mes giliotiny de honderden reed van mensen met betrekking tot steeds meer nadumannym beschuldigingen.

Door ander kant van De ontzetting van stalene politieke mezhdousobitsy tussen diverse groeperingen yakobintsev, door de top welk werd kazn Dantona en het aanhang in het tijdvak van kleine-tijdperk hemelvaart Robespera welk eerlang en zelve onttronen en onthoofde in de juli 1794 g. Tal van die, die braided complotten tegen Robespera, klare zelfde "terrorist'en, overeenzijnen om op giliotinu het anderse groere aantal van de opofferingen door te sturen. Maar door dat tijdperk meerderheid in Konvente presytilos menigte-toonladder moorden en in de ondersteuning van het klimaat van de mening gestoken beeindigen naar De ontzetting.


Overwinningen in Europa

In de nieuwe vorm van republikein stappen in, Direktorii, prishedshei op de wijziging Konventu, in Fransen samenleving votsarilsya elk meere vrij, gedonisticheskii animo. In dat tijdperk in Europa continueerde cased strijd stalen. De meeste briljante overwinningen waren oderzhany in Italie jonge generaal met betrekking tot noemen Napoleon Bonapart. Militaire successen enchanced de invloed van generaals, en in 1799 g. Bonapart werd preemnikom French Republic en Revoluties hun ontwikkeling met betrekking tot gloednieuwe weg gedirigeerd.