Mhрocaя hctoрhяVcemhрнaя, mhрocaя hctoрhяMhрocaя, ccemhрнaя hctoрhяVcemhрнaя hctoрhяMhрocaя, ccemhрнaя hctoрhяVcemhрнaя, mhрocaя hctoрhяMhрocaя hctoрhя

Sm111111

Georgiantsy en yakobity

Praktisch voor alle XVIII eeuw Engeland genoot van het lange tijdvak van de stabiliteit, leix nu en dan interrumpeerde door turbulence, van welk de meeste memorabele muiterijen yakobitov.

In 1714 jaar gestorvene koningin Anna. Ze ontpopte zich voorgaand gedeputeerde dinastii Stiuartov op Brits prestole. Niettegenstaande zagovorshchitskie plannen ten gunste van zijn ssylnogo svodnogo broer Yakova genaamd 'Door oude aanvrager", troon zonder bijzondere sta-in-de-weg toegespeelde vreemde vorst, zijn dichtstbijzijnde rodstvenniku-protestant. geoрghaнcы h яkobhtыZo werd Georg, kurfiurst Gannovera, van de gering severogermanskogo toestand,, niettegenstaande de zwakke kennis van Het engels, door de koning van Groot-Brittannie Georgom I en rodonachalnikom Gannoverskoi dinastii.

Op eerst niemand disbeleive die gannovertsy zullen troon achterhouden en door hem regelen om coup op het deel van yakobitov te ontwijken, de nageslacht van ssylnogo koning Yakova (het Latijn spelling ervan noemen - Jacobus). IN Engeland samenzwering yakobitov werd aangekondigd en neergedrukt in de vrucht in het moederlic, maar wanneer grafiek Kaart dundoeken Yakova in de bergen van Caledonie, naar hem primknulo meerderheid Schots klanov opgroef. Niettemin fungeerde Kaart ontoereikend met de vaststelling, en na proigrannogo in De november 1715 jaar van de strijd in Sherifmuire yakobity utratili initiatief. Naar De december, wanneer tenslotte arriveerde zelfs meere voorzichtige "Oude aanvrager", campania was voorbij de verwachting proigrana. Leger yakobitov werd gestort, zo en niet geschonken om te vechten, van en in de februari 1716 jaar van Yaks back kwam in Frankrijk tegen. Volgende poging in 1719 jaar ondersteund ispantsami, was zelfs meer ongelukkig.

Nieuw tijdperk

Voor meerdere jaren oud deze en andere barsten van de onvastheid gelaten erachter komen niet die overgangs van de troon naar Gannoverskoi dinastii geopend nieuw tijdperk - tijdperk, bij wie bloedige conflicten van XVIII eeuw scheen steeds meer bewusteloos. Succesrijke prestolonasledie werd de ruime overwinning van politieke lede "vigov" en volksvertegenwoordiging het evenwicht van politieke machten gevestigd en het eind van razgulu geweld in land gestoken. Politieke stabiliteit gebijdragene gezwind commercieel expansii, als vroeg als dan dichtbij zijn de bijvoeglijke bepaling van Britse samenleving. Door nog grotere populariteit gebruikte zandplaaten en narozhdaiushchayasya bourse - handelingen gelijk verkocht en waren kochten hebb daarbinnen kofeinyakh. De negatieve kanten van bevoorraden speculaties werden in 1720 jaar gemanifesteerd, wanneer 'Het bedrijf van Het zuiden zee'en verklaarden ons eigen bankroetier waarna, hoe cost van zijn handeling werden kunstmatig tot toe fantastische afmeting, en het geld van aandeelhouders pushcheny op speculatieve operaties opgeblazen. "Mylnyi bobbel" lopnul despoiled de honderden van mensen de vele leden van regering overeengestemmen en financiele crisis in land veroorzaakt.


Eerst eersteklas

In het tijdvak van de crisis door merkwaardig politiek cijfer werd heer Robert Uolpol welk dikwijls naam door eerst Britse premier. Het alle vertakkingen controleerde van de mogendheid welk tot toe het regelde niet naar praktisch niemand. Uolpol niet terpel concurrenten naar binnen regering en konden om ferme meerderheid in de kamer obshchin ten koste van skilful manipulirovaniya verkiezingen en de Kamerleden te bevoorraden. Hoewel het methodes dikwijls werden bekritiseerd, dit was de efficiente ondersteunen methode van de wisselborgtocht van de generaal van regering in de afwezigheid van otlazhennoi lede systeem. Zeer is verbreiding benutte van de plaats en protectorship - kroon beloonde haar vrienden van en de "vrienden van de vriend'en van met behulp van directe politieke bestemmingen. In Uolpole gelijkaardige louter leiderschap werd kunst de basis van het politieke systeem van De engeland van het eind van XVIII eeuw gestoken.

Voor twintigers de premerstva (1721 - 42) Uolpol was in staat gecombineerd schappelijk dues met pacific vreemde politiek. Economische welvaart, niet uitdaging ons lang om te wachten, bolstered boven positioneert Gannoverskoi dinastii en maakten yakobinstvo niet boven dan sentimenteele heugenis overal, behalve de industrieel ruggelingse alpene gebieden van Caledonie.

Maar het tijdvak van de wereld blizilas door het eind van: Brits spotje en imperskie ambitsii geaccepteerde steeds meer agressieve vorm, opnieuw razgorelis oude kwesties met andere Europese mogendheden. Onwillig om in de oorlog met Spanje (binnen te komen die belated geregende pijpestelen erbuit in het conflict met Frankrijk), Uolpol ingestellen omstreeks de materie zonder juiste uitbundigheid en op een evenwicht ging in de uittreding af, maar naar hem op de wijziging zenden het aanhang, en politiek systeem verbleef praktisch zonder de wijzigingen.


Laatste nederlaag

In de afwezigheid van beste Britse onderdelen, voevavshikh in Europa, Stiuarty trachtte laatste poging om troon terug te geven. Ditmaal zij vernamen toepasselijk door "Jeugdige aanvrager" (vorst Karla Eduarda, de zoon 'van Oude aanvrager") verzinneleken. geoрghaнcы h яkobhtы Onverwachts vysadivshis in Caledonie van gorstkoi de getrouwe mensen in de juli van 1745 jaar, het verkondigt van de vader door de koning, brengt klany op de slag op en Edinburg verovert. Tegen het eind September het troepen zege belangrijke strijd en stupaiut op De engeland territorium.

Yakobitam geregeld worden blij vandaan buiten op het zuiden vooruitgegaan, maar de opstand van englishmen, waarover hinkelde zagovorshchiki, zo en niet materializovalos, tevens, troepen pravyashchei dinastii waren opnieuw vulden door onderdelen, pressend perebroshennymi van continent. Vooruitgang alles behalve voor sommige zou complete nederlaag leiden tot, terugmars zou erkenning van de flauwte van alle onderneming bedoelen, Yakobity bereikte een beslissing om waas te steunen. Mee de straat op de noord zij bemachtigde anderse 2 strijd, van maar 16 April 1746 jaar in de werkwijze Kallodenskoi de strijd van het vuurwapen en mushkety regelmatige onderdelen gertsoga Kamberlendskogo liet niet van Schotse opolchentsam evenmin verwachtingen toe. Voisko "Jeugdige aanvrager" werd broken, en zelve het na het een aantal van onwaarschijnlijke avonturen rende van Caledonie.

Kallodenskaya strijd beschikkene de voorland in het Caledonie. Britse regering verklaarde da's niet bedoelen meer miritsya met unruled stammen obshchinoi. Gortsy werden wreed getuchtigd, werd klanovyi de tradities van Schotse samenleving vernietigd.


Parliamnetary reformeren

Wanneer door het paar jaar Groot-Brittannie ontpopt vtyanutoi in Semiletniuiu oorlog (1756 - 63), ze kreeg helder door Uiliama Pitta-vlierstruik (nadien pilaar Chatema) verzinneleken. Britse troepen gespeeld in dit Alle-Europees gelimiteerde rol conflicteren, maar overwinningen overheen Frankrijk in de slag voor de nederzettingen in Indies, naar Canada en in Carribeans schonken naar allemaal te begrijpen dat Groot-Brittannie werd leidinggevend spotje, imperskoi en door marine mogendheid. Binnenland in 1750 jaren politiek leven utratila stabiliteit, omdat meerderheid in de kamer obshchin samengesteld uit vigov, chipte op protivoborstvuiushchie groeperingen. In 1760 jaar naar de mogendheid kwam energieke jonge koning Georg III. Het toewenste om elk actievere rol in de controle toestand te spelen en directe besluitvorming welk was in de bajonetten wordt het tegenspelers flatteus gewennen naar de inactiviteit voorgaand twee Georgov, en daarvandaan eisend omstreeks nezakonnosti zodanig trees getroffen. En hoewel Georg III op de heel gedragen in het kader van wet, van menig er beslissing begin mee wijzende pilaar Biuta premier, waren ongelukkig. Ritme, voormalige nastavnik koning, geen politieke ondersteuning hebben, en efficiente controle het is onmogelijks zonder zorgvuldig vystroennogo meerderheid in de kamer obshchin.

In 1760 jaren op de mogendheid verblevene snel smenyavshie elkaar regeringen vigov. De meeste bijzondere evenementen van het decennium worden agadic Jonom Uilxom, oblichavshim koning en Biuta op de pagina's van de editie "Noord britanets" verbonden aan. Er protivoborstvo mee de mogendheid versperren het een aantal van accuraate problematiek, vooral in het gebied van de disengagement van het woord en parliamnetary mogendheid, en gehade wacht de beginneling van de aandrijving beneden de slagzin "Wilkes en disengagement". Mensen steeds meer begrepen dat volksvertegenwoordiging geroepen om strazhe hun vrijdommen te staan op, met betrekking tot wezenheid, korrumpirovan en de belangstellingen presenteert van zeer smalle cirkel.  Campania in de ondersteuning van Uilxa uitgeleende por naar aankomende motie voor parliamnetary reformeren.


De vrienden van de koning

In 1770 jaar koning benoemd door de minister van de lord Norta die maakte lede 'De vrienden van de koning" staande te hem elk meere tientallen om kabinet beneden de controle achter te houden. Niettemin in 70 jaren werden langgeleden nazrevavshie de problematiek 13 Amerikaanse nederzettingen verhevigd, de kwesties van wereld en oorlogen werden nekompetentno beslist, en als gevolg nederzetting verliep zich.

Verblijvend in de tegenstrijdigheden naar 'De vrienden van de koning" vigi staal om de eigenschappen van de lede van de vernieuwingen te kopen. Koning gevondene de redding vertegenwoordigd door Uiliama Pitga-minderjarige (de zoon van de lord Chatema) die in 1783 jaar werd premier op de leeftijd van 24 jaren oud. Erop houdende naam, administrant schenking en de ondersteuning van de koning, Pitt-minderjarige regelde om in land stabiliteit berust op gelimiteerde economische vernieuwingen te herladen en verklaring van afstand van durven organisaties aan.


De wind van draait zich

Intussen achter de muren van de volksvertegenwoordiging shirilis radicale voorstellingen. Samenleving vergde facultatieve vernieuwing en verlening van suffrage naar het groere aantal van mensen. Na de Franse Revolutie 1789 jaar aangeschaffene populariteit slagzin "Disengagement, gelijkheid, brotherhood". Echter toestand accuraat bewoog in 1793 jaar na De Groot-Brittannie inleiding in de oorlog met Frankrijk. Te zijn radikalom werd nepatriotichno. Pressende geaccepteerde repressive wetten op volledige generatie zagnali radikalizm in podpole. In de volksvertegenwoordiging vele vigi yshli van Foxa en affilieerde met nieuwe lede Pitta die werd, met betrekking tot wezenheid door vernieuwde lede tori en kreeg verpletterende meerderheid.

geoрghaнcы h яkobhtыHet is tevens, oorlog scherpte Ier probleem. Hoewel zijn katholieke meerderheid geen alle burgerlijke rechten hebben, en economie beantwoord aan Engeland, Ierland in XVIII eeuw aangeschaffene de eigenschappen van de soevereiniteit en voorlopig de begoochelingen conserveerden van disengagement. In 1798 jaar, wanneer irlandtsam werd expliciet, van die hun verwachting vergeefse gegloorde opstand. Hoewel frantsuzy kunnen niet om irlandtsam stijvingen weer te geven, autoriteiten waren zo veel napugany het gebied van de opstand welk chookte er mee onwaarschijnlijk asperity, en dan koopte korrumpirovannyi Ier volksvertegenwoordiging welk gehoorzaam balloted voor de zelve-afvloeiing om. Beneden de wet (te fungeren) omstreeks unii 1801 jaar Ierland was meteen adjected naar Groot-Brittannie. Zo werd gemaakt De Koninkrijk amalgameren van Groot-Brittannie en Ierland (van 1922 jaar - North Ireland).