Mhрocaя hctoрhяVcemhрнaя, mhрocaя hctoрhяMhрocaя, ccemhрнaя hctoрhяVcemhрнaя hctoрhяMhрocaя, ccemhрнaя hctoрhяVcemhрнaя, mhрocaя hctoрhяMhрocaя hctoрhя

Sm111111

Schiereiland Hindustan

Schiereiland Hindustan - bogateishii landstreek met het complex en stormachtige geschiedenis. Hier zarozhdalis grote godsdiensten, schenen en rushilis imperium, maar van de eeuw in de eeuw voet bij stuk hield van eeuwige samobytnost indiase cultuur. Overheen vele eeuwen alle territorium van de schiereiland bezet Ancient India, en slechts in 1947 g. Werd zijn hoofdstuk op vier zelfstandige toestanden - India, Pakistan, Bangladesh en Shri-lanku (voormalige Tseilon) ingehouden.

Omstreeks 2500 g. Tot toe n. E. In de vallei Inda zarodilas een van drevneishikh in de wereld beschavingen. Ze vozvodila van de baksteen ruimer, uitstekend plande van de stad met vodoprovodom en gemaakt piktograficheskuiu pismennost welk poosje falen ontcijferen. Daarvandaan onze kennissen omstreeks indskoi cultuur zeer gelimiteerd. Zijn snelle afname is ok. 1750 g. Tot toe n. E. Was, schijnbare, wordt natuurlijke catastrofe veroorzaakt, wegens wat India op aard 1000 jaren oud verbleven zonder pismennosti.

Poлуoctрoc ИнdoctaнVallei Inda onwaarheden op de noord-west subkontinenta in familielid buurt met drevneishei wereld cultuur - Shumerom. Tussen hen voor sommige bestaan spotje stropdassen, en totaliter zoals dat Shumer, als en niet por geven naar zarozhdeniiu indskoi beschaving, dan wedergegevene erop invloed. Overheen alle indiase geschiedenis belangrijkste door middel van invasie nieuwe voorstellingen van en indringers verbleef noord-west. Alle anderen wegen in India waren zo veel superceded bergen, wouden en zeeen welk, bijvoorbeeld, grote Chinees beschaving alles behalve vrijaf erin traceert niet. Namelijk van de noord-west in II millennium tot toe n. E. Kwam chuzhezemtsy, wiens invasie in vele welbepaalde aankomende India. Dit waren kochevye stammen ariev erop houdend brons wapen en auto's bestrijden. , schijnbaar, van de boorden naar naar het oosten van Kaspiya, zij overheen vele eeuwen binnengedrongene India door Afgaans perevaly gevertoond zich. Het is uiteindelijke, zij rasselilis met betrekking tot alle North India en voor kochevogo beest opvoeding waren bezet door de landbouwkunde.

Naar demissionaire plaatselijke bevolking - naar ine het algemeen dravidiiskim stammen met elk meere donker leder - op de noord was ugotovana de rol van de onderdanen van minderwaardig merk, niettemin op het zuiden door hem regelde om onafhankelijkheid te houden. Geografische slagbomen maakten zuiden moeilijk van de toegang, en het ontwikkeling protekalo louter, hoewel zelfs er alsmaar infiltreerde van de noord godsdienstige en culturele invloeden.


De India formatie

Aryan veroveraars apporteerden aaneen adoratie naar goden Varune en Indre, olitsetvoryavshim de machten van de natuur, kaste zhretsov (brakhmanov) en ritualnye opofferingen dierlijk. Hun heilige volksliederen belated waren zamelden in vier boeken gekant in als "Vedy", wegens wat godsdienst kreeg titel vedicheskoi. Preterpev is aanzienlijk van de wijzigingen voor 1000 jaren oud, ze obrela vorm modern induizma welk als daarvoor is godsdienst vele indiitsev en acht "Vedy" de heilig pisaniem. Sanskriet, waarover worden "Vedy" uitgeschreven, zijn werd de literaire taal van India. Niettegenstaande de ontwikkeling van talrijke "populaire" talen, sanskriet met betrekking tot sei dag hield de betekenis en gezag zoals latyni in middeleeuwse Europa.


Kastovyi bouwen

Aryan samenleving gedeeld op vier belangrijkste stand of kastes: Brakhmanov, militaire znati, plattelanders en (belated) kuptsov, alsmede bediendeen. Bediende en die, die behoorde niet evenmin naar een kaste - hen belated riepen "neprikasaemymi" - waren alles behalve bespravny vergeleken met superieure kastes. Dit systeem de vorm legde van raciaale controle houdende dravidiiskie stammen in pokornosti aryan messrs voor.

Met de loop van timen ze steeds meer was toughened en werd gecompliceerd scheidend mensen op steeds meer ondiepe groeperingen en subgroepen. Daardoor iedere persoon gelijk bezwoor zodat de hebben van de geboorte bepaalde erfenis overeen en arbeidsplaats, was toegestaan bestaan slechts schreef ernaar kaste etenswaar voor en om in huwelijkse staat slechts met de gedeputeerdeen van de kaste binnen te komen. Dit wrede en onrechtvaardig systeem ging baseerde zich induistskom doctrine over karme. Is akkoord gaan naar hem, ieder bestaan in dit leven prijs gewonnen of retribution voor de daden, maken in een van voormalige levens vol, daarvandaan maatschappelijk prinizhennost was duidelijk wordt grekhovnosti kennismaakt. Kastovaya systeem strak ukorenilas in indiase samenleving en, niettegenstaande alle pogingen van regering moet oeroude klassikale slagbomen, levende tot toe onze dagen breken.


Godsdienst

Poлуoctрoc ИнdoctaнIn VI in. Tot toe n. E. Onbuigzaam kastovaya systeem, vsesilie zhretsov en ritualnye zhertvennye aspecten induizma wekten naar het leven twee moguchikh reformistskikh godsdienstige lopen. Zij gevondene veelvoudige aanhang, maar, niet sumev om soboi induizm in te boeten, prevratilis in onafhankelijke godsdiensten, hoewel zelfs gedeeld induistskuiu trouw in het leven hoe van eindeloze krugovrashchenie aanmaken, van het dodental en reinkarnatsii, pre-stelde karmoi vast.

Een van deze lopen zich bwaser Makhaviroi jainizm overeen. Belangrijkste het opeist waren van niet geweld, de verloochening van kastovogo de afdeling van de samenleving en pochitanie leeft totaliter zijn vormen ("akhimsa"). Laatste grondbeginsel werd zo neukosnitelno verricht die jainy probeerde om allemaal mogelijk, te maken om nenarokom niet razdavit quitte insect.

Poлуoctрoc ИнdoctaнJainizm pustil diepe wortels in de zelve India, maar vernam niet van bijzonder verbreid voorbij subkontinenta. Naar Zato boeddhisme was suzhdeno om een van de grotste wereld godsdiensten te worden. Het oprichter Siddkhartkha Gautama (ok. 535 - ok. 483 gg. Tot toe en. E.) Raakte bekend beneden de naam Boeddha ("prosvetlennyi"). Vertel die het werd in het gezin van vladetelnogo vorst bevallen van en verbouwde in de luxeartikel en dovolstve, maar wedervoer diep pang, voor het eerst met de dood en zielsangsten gebotst. Prosvetleniya na dolgikh de zoeken van de waarheid gepresteerd, het de overige voerde van het leven uit, propoveduya "Sredinnyi weg" termed zodat is waarom die gaan met betrekking tot hem persoon richt zich niet evenmin naar de luxeartikel, evenmin naar asketizmu (naar de verklaring van afstand van elementaire zhiteiskikh zegeningen). Boeddha preekte umerennost, ingewand en de gelijkheid van alle mensen. Maar belangrijkste erin doctrine eisen welk aanleiding van de zielsangsten - menselijke begeertes op. Daarvandaan verklaring van afstand van de begeertes verhuurt naar de geest om fort van eeuwige cirkel pererozhdenii te breken en om de toestand van blessedness (nirvany) te bereiken.


Tsarstva en imperiumen

Tussentijd drevneindiiskie tsarstva vertelen permanente mezhdousobnye oorlogen, en noord-west beet door beet podpal beneden beinvloeden Persii en Griekenland. Alexandr Makedonskii imperium persov neergeslagen, dvinulsya door de campagne op India en had tijd om nederlaag indiaan tsariu met betrekking tot de naam van De porien te veroorzaken, maar was moet met betrekking tot nastoyaniiu deadlily vermoeide rakende troepen omdraaien.

In gevend respectievelijk de dringen van het leger Alexandra terug, is mogelijke, participeerde oprichter grote dinastii Maurev Chandragupta (ok. 321 - ok. 297 gg.). Mauri waren eerst (en laatst voor 2000 jaren oud) vladykami, pravivshimi alles behalve alle schiereiland van de hoofdstad Pataliputra de hart bouwde van oeroude India op beretu rivieren Ganges in.

De meest bijzonder van dinastii Maurev was tsar Ashoka (ok. 274 - ok. 236 gg. Tot toe n. E.). Het begon loopbaan op welke wijze veroveraar, maar afgesloofd af bloedvergieten, gold in het boeddhisme. Het is schijnbaar, het probeerde om overeenkomstig de trouw financiering maatschappelijke werken naar en propoveduya onderdanen van niet geweld en zachtmoedigheid te leven. Naar principiele gedenktekens tijdvakken Maurev houden naskalnye inscripties en reznye colonnes, rasstavlennye Ashokoi in alle ugolkakh het beskrainikh eigenaarschap stand. Ashoka meubileerde naar in andere landen van buddistskikh missionairies, en hun succesrijke activiteit in Birma en op Tseilone gestoken begon naar het boeddhisme verbreid totaliter Oost-Azie. Buddhistic kunst en architectuur floreerde en in de zelve India, niettegenstaande de gezwind afname van de imperium Maurev na de dood Ashoki. Na volgend tijdvak razdroblennosti in IV eeuw tot toe n. E. Noord opnieuw stelde beneden de mogendheid dinastii Guptov samen. Inspireerde door de heropleving induizma, indiase cultuur bereikte nieuwe hoogtepunten naar de wereld grote poetische en dramatische meesterwerken op sanskrite en dovedya tot toe uitmuntendheid beeldhouwkunst en architectuur aangenaam oog door de rijkdom van de vormen geschonken. Beduidende ontwikkeling kreeg wiskundige en sterrenkunde. Het is onder andere, door het besef van nul en door decimaal systeem verantwoordt wereld worden De indies van het tijdvak Guptov verplicht. In V en VI eeuwen Gupty met goed gevolg weerkaatste natisk wit gunnov, maar cachectic door de oorlogen imperium raspalas.


Vladychestvo islama

Met de tijdperk loop werd duidelijk die in de geest van eenvoudige natie boeddhisme kun niet met vozrozhdennym induizmom wedijveren, en in DE IX eeuw begon het gezwind afname. Maar nu induizmu was in de vooruitzicht om waar elk meere verschrikkelijke buitenzijde tegenstander - islamom te confronteren.

Islam was strijdlustige godsdienst prekend de aanzijn van gemeenschappelijke god en gemeenschappelijke weg naar de geest redding. Het opeist razitelno onderscheidde van doctrines induizma die maakte praktisch onmogelijk pacific coexistence induistov en musulman. Dit godsdienstige conflict gespeeld - en continueert te bespelen - principiele rol in indiase geschiedenis de wegen van het aanwezige hoofdstuk van de schiereiland op onafhankelijke toestanden vastgesteld.

Op het begin VII eeuwen eerst afdelingen musulman vtorglis in India, zavoevali Sind op noordwestene kust en dvinulis nader in glub schiereilanden. Maar maar tegen het eind X eeuw tiurxkaya dinastiya vladyk van Ghazni (presenteren Afghanistan) pokorila Punjab en adjected het naar sredneaziatskoi imperium Gur. Van je welste aantal van razoritelnykh nabegov op de abyssal gebieden van India verslappene ondiepte tsarstva, maar serieuze pogingen zavoevat alle schiereiland werden slechts in de volgende eeuw getracht, wanneer in Ghazni bedroeg mogendheid nieuw, elk meer energiek dinastiya.


Deliiskii sultanat

In 1192 g. De meeste bijzondere gedeputeerde nieuwe dinastii Makhmud van Gura vtorgsya in de noord deel van India, razgromil komst voorwaarts tegen het het bondsstaat indigeen vladyk en stellen namestnikom Delhi om haar tiurxkogo slaaf in. Voor de jaren van de plank gebaseerd door hem dinastii Gulyamov, Delhi draaide zich in de hoofdstad moguchego sultanata, mogendheid welk valuta verkreeg op alle Noord-India. Whereat noord indiaan tsarstva werden razgromu niet onderworpen, en leix staal vassalami deliiskikh vladyk, en hun bevolking was niet pogolovno wordt in islam gedraaid. Het is toch, nieuwe godsdienst stap voor stap verbreid in India, en in indiaan kulture alles zametnee begon om invloed Islamitisch, van dikwijls Pers kunst en architectuur te manifesteren.

Deliiskii sultanat perezhil is aanzienlijk van vzletov en drop, poosje, tenslotte, trad niet 1398 g aan. Beneden de stakingen van Mongoolse veroveraar Timura ledigend het territorium. Het is begeleidende, navolgende veroveraars binnenkwamen elk meere sozidatelnyi bijdrage in de geschiedenis van India de meeste briljante musulmanskuiu imperium - imperium Great Mogolov vernomen.