Mhрocaя hctoрhяVcemhрнaя, mhрocaя hctoрhяMhрocaя, ccemhрнaя hctoрhяVcemhрнaя hctoрhяMhрocaя, ccemhрнaя hctoрhяVcemhрнaя, mhрocaя hctoрhяMhрocaя hctoрhя

Sm111111

Traditionele Japan

Niettegenstaande de sterke invloed van Chinees beschaving, yapontsy regelde om het eigen buiten de geslagene paadje cultuur te maken. Nadien waren zij knowingly barriered buiten van uitwendige wereld en prebyvali in complete isolatie er toe eind van XIX eeuw.

De fundamentele inwoners van goristykh eilanden, opoyasavshikh door lange ketting De pacific kust van Azie, yapontsy vele eeuwen leefden, praktisch niet komen in het contact met het overblijfsel van de wereld binnen. Zo het en was, niettegenstaande blagogoveinoe pochitanie yapontsami haar keizers die werden de directe zaaden van bogini zon Amaterasu beschouwd. De plank van eerst keizer Dzimmu bijvoeglijke bepaling naar 660 g. Tot toe n. E. Eigenlijk imperatorskii klan erop ging op de proscenium van de geschiedenis veel belated, en Japan vybralas van de stenige leeftijd slechts in eerst eeuw tot toe n uit. E.

De China invloed

Zavoevat Korea in IV-vii vv gefolterd. N. E., Japan geopend voor ons en menig namen op vysokorazvitoi de beschaving van China. Namelijk Vandaar door De korea op de eilanden kwam boeddhisme welk, slivshis met de indigeen sintoistskim kultom, werd ascendant godsdienst yapontsev, en konfutsianstvo, en samen met het Chinees voorstellingen van toestand centraliseerden. Door niettemin meeste belangrijke verkrijging werd pismennost. Perenyav Chinees ieroglificheskoe brief, yapontsy adapteerde het naar de moedertaal, van en anderse dolgie eeuw door de voorteken van de onderrichting werd eigenaarschap en beschouwd, meer dan die, de compositie van de dichtkunst op Chinees taal, gezag welk kan worden met de stand latyni in de gedragse beta's van West Europe vergeleken.

De piek Chinese invloed bereikt in VII-viii vv., Wanneer in De japan werd getracht de vastberadene poging van de creatie van toestand centraliseerde met betrekking tot Chinese staal - met de geducht chinovnichim gereedschap voor het verzamelen van dues met ieder zemelnogo nadela. Niettemin razdroblennost Japanse samenleving eerlang oderzhala top. Udelnye kapiteins weinig-pomalu-eigenden zich zichzelf diverse privileges - van de ontheffing van dues tot toe controle overheen hoogwaardigheidsbekleders in de eigenaarschap toe. Deze werkwijze ispodvol werd meerdere eeuwen, en, tenslotte, in het tijdvak Kheian (794 - gehoosd1185) echte mogendheid vyskolznula van het hands van imperatorskogo yard in Kyoto en werd tussen hoofdstukken feodalnykh klanov zijn eigen loyaal aan bediendeen en geducht voisko onderverdeeld. En, hoe de erkenning van de nieuwe positie van de dingen, van 838 jaar alle hoogwaardigheidsbekleder tuigeert met China werden gestopt.

In het tijdvak Kheian keizers werden ontnomen van de laatste privileges van centrale mogendheid welk veroverd predvoditeli moguchego klana Fudzivara. In 866 g. Aanwezige toestand was obnarodovana, en togdashnii het hoofdstuk van kin Fudzivara Esifusa accepteerde titel werkblad regenta, pravyashchego namens keizer, hoewel die als vroeg als erop ging van kinder leeftijd uit.

Kin Fudzivara tsepko gehouden in het hands van imperatorskuiu surname, op een regelmatige basis producerende haar dochters zamuzh voor zijn gedeputeerdeen en wonend naar die, om iedere keizer-nedorosl was de kleinzoon van het hoofdstuk klana Fudzivara. Wanneer keizer podrastal, het noodzaakte naar abjure van prestola ten gunste van ander kind van imperatorskogo kin.

Met bijzondere macht deze stemming werd in het tijdvak Kamakura (1185 - gemanifesteerd1333), wanneer imperatorskii yard als voor verbleven in Kyoto, maar alle echte mogendheid sosredotochilas in derevushke Kamakura - om prishedshego naar de mogendheid van kin Minamoto te schatten. Na het een aantal van de overwinningen, oderzhannykh kin Minamoto in bloedige mezhdousobnykh oorlogen, het hoofdstuk Eritomo werd segunom verkondigd en, met betrekking tot wezenheid, werd militaire dictator, pravivshim van de koers door breed net van het gezin en feodalnykh stropdassen.

Segunat werd erkend constell instituut, niettegenstaande wat na de dood Eritomo het dichtstbijzijnde indiogeen was perebita, en mogendheid veroverd feodaly van kin Khodze welk khot en niet stalen segunami, maar pravili hoe regenty voor meerdere zwak segunov van kin Fudzivara of keizers.


tрadhchoннaя IAпoнhяFeodalnoe samenleving

In het tijdvak Kamakura Japanese samenleving eindelijk verkreeg de vorm militari van-feodalnogo toestand, en hieraan tijdvak betr van zarozhdenie het een aantal van de meeste stabiele tradities. In het bijzonder anecdotic kult voina-samuraya, omstreeks welk beoordeelde niet enkel met betrekking tot de handigheid van het eigenaarschap door de zwaard maar ook met betrekking tot trouw naar de vladyke, paraatheid naar samopozhertvovaniiu en deskundigheid paardenstal om pijn te verplaatsen. Japanse zwaarden, door de aanmaak welk de kaste deden van tierig artificers waren zo veel perfect die zelfs werden onderwerp cabbalistic kulta.


Feodalnye stropdassen

Prebyvaya op de top mogushchestva, klany Minamoto en Khodze regelde obzavestis door shi rokoi het net van tuigeert garanderende onvoorwaardelijke trouw naar vassalov (ondiepte feodalov bezwerend op de trouw in de terugkomst op de bescherming) en ryadovykh samuraev. Maar in het tijdvak Asikaga (1336 -1568) oznamenovavshiisya razgulom feodalnoi regeringloosheden, overheersende rol begon om persoonlijke en indigeen feodalnye stropdassen te bespelen. Seguny van kin Asikaga nooit pravili alle land, en op timt hun mogendheid was en vovse naamwoordelijk. Ongedeeld polveka hiernaast bestond twee wedijverende imperatorskie dinastii gevende eerzuchtige feodalam mogelijkheid om van het kamp in het kamp in ugodu enkeling belangstellingen door te berekenen. Voor andere gloorde ruime en ondiepte mezhdousobnye conflicten, en, alsmaar nodigend hebbend direct toegankelijk op de eiser van de oorlog, buiten het dozijn de ruimst militair feodalov, of daime, zoals ondiep tsarkam, introduceerden in de eigenaarschap de bar administrant systeem van de samenstelling podatei. Werd zelfs geliquideerd privilege samuraev te maken deel uit van oorlog - daime staal om infanterie van de plattelanders benoemende konnykh samuraev kantoorbediendeen te draaien.


"Goddelijke wind"

Van de eeuw in de eeuw uitwendige wereld weinig smartte Japan, hoewel enkel contacten met China nog werden vernieuwd. Niettemin in het tijdvak Kamakura overheen land voor het eerst navisla gevaar op het deel van pokorivshikh China Mongoolse veroveraars die trachtte 2 invasies op de eilanden - in 1274 en 1281 gg.

Vooral gevaarlijke was tweede poging, t. Naar. Voor zendende troepen mongoly snaryadili grote vloot, en Japan voor sommige zou beneden de stakingen van de vijanden vallen, als alle vloot werd storm - "goddelijk vetrom", of kamikadze niet vernietigd. Dit veelbewogene evenement leix bolstered verhogen trouw yapontsev in de bogoizbrannost.


Invasie chuzhezemtsev

tрadhchoннaя IAпoнhяChuzhezemnoe de invasie van ander kin begon in 1543 g., Wanneer op Japanse kustlijnen streek eerst evropeitsy neer. Dit waren Portugees mariners dreef eilanden Chinees schip. Met betrekking tot hen stopam tvloeiden ander prisheltsy in hun nummer iezuitskii missionairy zwede voor. Frantsisk Xave - en kuptsy, met de tijdperk prevrativshie Nagasaki van rybachei derevushki in verkwikkende poort.

Na meerdere tientallen Christenheid verkreeg op de eilanden van merkbare successen, en privoznye Europees mushkety unrecognizably andere koers adopteerde van de handeling van de bestrijding.

Het is tussentijd, voor het tijdvak met 1568 met betrekking tot 1600 gg. Het een aantal van energieke lineaalen geregeld in elk afmeting vozrodit nationale eenheid en instituut segunata. Grote kapitein Oda Nobunaga (1534 - 82) bezet Kyoto anders in 1568 g., Maar alle overige van het leven uitgevoerd in van niet ging strijd met feodalami-mededingers en de opstandige afdelingen van enkel buddistskikh kerkgenootschappen Na de moord Nobunagi het spodvizhnik Toetomi Khideesi (1536 - heen 98) door waar militaire macht, waar diplomatieke dodge leidden tot submissie alle klany. Het is opvallend wensend om arbeidsvermogen feodalov en samuraev podalshe van de indiogeen boorden, Khideesi zateyal in 1592 g te dirigeren. Campagne op De korea welk in dat timt verbleven beneden De China protectorate. Maar als op sushe koreitsy en kitaitsy konden niet odolet Japanse veroveraars, dan op de zee materie was anders. Verzonnen koreitsami de schip van bijzondere constructie zonder de moeilijkheid taranili van en topili vijand baan. Op een evenwicht yapontsy utratili bewind op de zee, en hen sukhoputnaya leger werd broken.

Met de dood Khideesi mogendheid in De japan veroverde het de meeste machtige vazal Tokugava Ieyasu (1542 -1616) regelen om vernietigende nederlaag naar de mededingers in de strijd in Sekigakhara (te veroorzaken1600). Drie jaren na het het werd ambtshalve segunom erkennen. Ieyasu regels door land van het kasteel in de stad Edo (Tokio) welk nadien werden nieuwe Japanse hoofdstad en daaruit keer begon snel razrastatsya.

In behalf van versterkend van de politieke mogendheid nieuw segun niet gnushalsya rondborstig verolomstvom (especial, wanneer ponadobilos om zoon Khideesi) te verwijderen, maar naar hem het is onmogelijks was om in dalnovidnosti af te keuren.


De japan van het tijdvak Tokugava

Ieyasu trachtte van je welste aantal van ongedeeld en praktichnykh trees. Anders dan voorgangers, het bereidde zoon zichzelf in preemniki toe, om die ontpopte zich niet zastignutym buiten de basis dood van vader. Door de lineaalen van belangrijkste centraal provincials het benoemde bloed schoonfamilie en inktkoker-probeerde soratnikov verschillende klanam afgelegen ugolki landen toegelaten.

tрadhchoннaя IAпoнhяDoor principiele steden ook pravili leden klana Tokugava. De hoofdstukken van alle feodalnykh huizen - skol loyaale zij evenmin waren in het verleden - maakten moeten de tijdperk deel in De edo beneden waakzaam prismotrom zich gedragen, en in de eigenaarschap teruggegeven, liet door de gijzelaars van vrouwen en kinderen.

Het is tevens, Ieyasu probeerde om maatschappelijke te stremmen en andere zwenken, bekwaam om de tradities ervan mogendheid uit te hollen. Koe-die in deze richting had tijd om anderse Khideesi te maken. Het is zo, het ontbond afdelingen peasantry opolcheniya, hoewel zelve was van ingetogene oorsprong en regelde vozvysitsya slechts zijnde verschuldigd naar militair talent. Ieyasu en het preemniki waakzaam oberegali slagbomen soslovnoi isolatie en, onder andere, naglukho gesloten voor prostoliudinov de deur van aristocratische elite en zodanig voorrangs groeperingen, op welke wijze samoerai. Bijzondere zorg dragen op de autoriteiten prederzhashchikh veroorzaakte Christenheid op welke wijze basis inozemnogo invloeden. Het aanhang neprestanno konfliktovali tussen elkaar, en aangaande andere waren zeer verre van die veroterpimosti welk manifesteerde ernaar boeddhisten. Khideesi had tijd om de toerbeurt van antikhristianskikh trees te zoeken, maar menigte-toonladder goneniya begon leix op de zonsondergang van het leven Ieyasu de Apogee in 1620 gg bereikt. In de lange gerende, zij veroorzaakten ruime opstand khristian in Shimabara baai in 1637-38 gg., Die was potopleno in het bloed, en zelve Christenheid praktisch wordt vernietigd.


Verbanning evropeitsev

Shagnuv anderse nader in de radikalizme, lineaalen Tokugava besliste die abvantages van de handel met Old Light - nichto vergeleek met de tegenwoordigheid in land smutianov-evropeitsev. Voor het dit verbanning volgde in het eerst geval ispantsev, en dan en portugaltsev. Slechts gollandtsam erkend om, ja en te verblijven die leix op ostrovke Desima in haven Nagasaki. En naar de beginneling XVIII in. In Japanse havensteden zakhodili niet van meere twee schip voor jaar. In dovershenie isolatie in 1636 g. Yapontsam werd verboden om naar het buitenland uit te gaan erop.

Van het gezichtspunt lineaalen Tokugava, deze politiek uvenchalas door briljant succes. Klan bleef op de mogendheid er toe 1868 g., En vele traditionele waardes yapontsev werden tot toe onze dagen weerhouden. Het is niettemin compleet om de ontwikkeling van de samenleving zo te stoppen en falen. "Grote wereld" prines economische welvaart, en samen met het draait zich in de cultuur naar en economie.